Time : 10:50:58
Date : 26 May 2008
Sender Name: Kinnarps Belgium N.V.

Kinnarps benut spoorwegennet uit ecologisch standpunt

Kinnarps, derde grootste kantoormeubelenfabrikant in Europa, investeert verder in het goederentransport per trein. Vanaf deze week start de transportlijn per trein van Falköping (Zweden) naar GENT.

Kinnarps start deze week de levering van goederen tussen Zweden en het Europees continent per trein. Reeds jaren transporteert Kinnarps zijn goederen per spoor in Zweden, meer specifiek tussen Jönköping en de noorderlijke steden Lulea en Umea. Vanaf heden exporteert Kinnarps zijn goederen voor Kinnarps België en voor verdere distributie binnen Europa via Gent, en dit op wekelijkse basis.

Assar Jarlsson, logistiek strateeg, legt uit waarom Kinnarps hun transportnetwerk per spoor uitbreidt.
"De hoofdreden van Kinnarps is gebaseerd op ecologisch standpunt om zo haar aandeel in de uitstoot van kooldioxide te verminderen. Indien het goederenvervoer per trein optimaal uitgebaat wordt dan vermindert de Kinnarps uitstoot van kooldioxide in het transportsegment aanzienlijk. Een tweede belangrijke reden is dat het Europese wegennetwerk zo dichtgeslibt is dat onze vrachtwagens veel tijd verliezen in files, verplichte stops en wachttijden. Verder is de toekomstige trend om meer tolwegen te introduceren binnen Europa een realiteit die niet veraf is. Met andere woorden, deze investering heeft en ecologische en economische voordelen."

Kinnarps heeft reeds gedurende een langere periode een ingenieus systeem bedacht om haar transport te optimaliseren. Er werd veel geld geïnvesteerd in de ontwikkeling van vrachtcontainers die compatibel zijn voor trein- en vrachtvervoer. De Kinnarps vrachtcontainers werden zo geoptimaliseerd dat ze meer volume kunnen bevatten. Het platvorm werd verlaagd met 30 cm zodat de containers 10% meer volume bevatten dan een standaard vrachtcontainer.

"Kinnarps groeit nog steeds en zodoende moeten wij meer goederen leveren. Onze doelstelling is dat wij kunnen groeien zonder dat onze koolstofdioxide uitstoot verhoogt. Om deze ecologische doelstelling te concretiseren werken wij samen met verschillende milieuprojecten. Op dit ogenblik werken wij aan een project ter verbetering van de technologie voor onze eigen Kinnarps vrachtwagen vloot, zoeken wij ladingstechnieken om het volume per container optimaal te benutten en zijn op zoek naar andere potentiële treinverbindingen naar het Europese continent. Kinnarps wenst het spoornetwerk nog extra te gaan benutten." zegt Assar Jarlsson.

Kinnarps verzorgt het totaal concept voor inrichting van kantoren en meubileert publieke ruimten. Het volledige productieproces van grondstof tot afgewerkt product wordt uitgevoerd met een hoog kwaliteitslabel en met een minimale milieubelasting. De Kinnarps groep werd opgestart in 1942 door Jarl en Evy Andersson en is nog steeds een familiebedrijf. Kinnarps is de derde grootste producent van ergonomisch kantoormeubilair in Europa en exporteert haar goederen naar 35 landen, waaronder België. Kinnarps België werd opgericht in 1993 onder leiding van Edouard Kint, is gevestigd in Wemmel en telt 45 medewerkers. Naast het Kinnarps kantoormeubilair behoren ook de producten van Skandiform, Materia en Klaessons tot de groep. Kinnarps heeft een omzet van 350 miljoen Euro en telt in totaal 2200 medewerkers.

Edouard Kint,
MD Kinnarps Belgium,
02/456.04.56.

De bijlage (foto) is eveneens beschikbaar op www.pressreleases.be.

URL: http://www.kinnarps.be

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR