Persbericht

CIBER integreert SAP-systeem en bedrijfsprocessen bij DSM NeoResins+

~ samenwerking met drie externe partijen leidt tot snelle omschakeling ~

Eindhoven, 26 mei 2008 ICT-dienstverlener CIBER heeft de integratie ondersteund van twee onderdelen van de businessgroep DSM Resins. Coating Resins en NeoResins, producenten van kunstharsen, zijn begin dit jaar samengegaan onder de naam DSM NeoResins+. CIBER verzorgde de integratie van SAP R/3-onderdelen en ondersteunde daarnaast de business units in het integreren van hun bedrijfsprocessen.

Zowel Coating Resins als NeoResins maakten al voor het samengaan gebruik van SAP R/3. Binnen NeoResins werd gebruik gemaakt van SAP s planningsysteem Advanced Planner and Optimizer (APO), bij Coating Resins was dat nog niet het geval. CIBER werkte samen met twee andere externe partijen aan de integratie van de bedrijfsprocessen en systemen, waarbij CIBER de planning in APO voor zijn rekening nam.

De productie- en supply chain planning is voor DSM NeoResins+ van essentieel belang. Sales & operation planning wordt binnen DSM NeoResins+ gezien als core-bedrijfsproces. Om dit optimaal te ondersteunen wordt gebruik gemaakt van APO. Met de functionaliteit van APO kunnen de planners van DSM NeoResins+ productieprognoses maken voor de komende 24 maanden. Aan de hand van die prognoses wordt het productieschema opgezet en bepaald of er extra capaciteit moet worden aangetrokken. Tijdens het invoeren van een order kunnen de gebruikers van APO onmiddellijk zien of er voldoende productiecapaciteit is om de order uit te voeren.

De integratie van de twee SAP-systemen en de processen van de twee bedrijfsonderdelen vond plaats binnen zeven maanden. Niet alleen de organisatie onderging een flinke verschuiving, ook werd een complete set van data uit het R/3-systeem van Coating Resins aangepast en overgenomen in het R/3-systeem van NeoResins, verdeeld over twee kunstharsfabrieken en drie distributiecentra in Nederland, Duitsland, Zweden en Spanje.

In een kort tijdsbestek hebben we de omschakeling gemaakt , zegt Walter van Loon, Service Line Manager Supply Chain Planning van CIBER Nederland. Daarbij was niet alleen de goede samenwerking tussen de twee bedrijfsonderdelen van DSM NeoResins+ van levensbelang, maar ook de samenwerking met de externe partijen. Wij hebben als CIBER laten zien de juiste partner te zijn om complexe planningsvraagstukken op te lossen.

(356 woorden)