Politie Amsterdam-Amstelland



Aanrijding met letsel / De Ruyterkade (26/05/08)

Een 22-jarige man uit Zoetermeer is maandagmorgen op de De Ruyterkade gewond geraakt toen hij met zijn fiets tegen een vrachtauto reed die werd bestuurd door een 19-jarige man uit Purmerend.

De fietser verklaarde dat hij met een flinke snelheid van de brug was gereden en door een defecte rem niet tijdig kon stoppen. De chauffeur van de vrachtauto sloeg op dat moment linksaf de ventweg in en zag in zijn spiegels dat de fietser de achterzijde van zijn voertuig raakte. Het slachtoffer is door de GGD behandeld. De politie heeft een technisch onderzoek ingesteld.

Aantreffen hennepkwekerij / Kudelstaart (26/05/08)

De politie heeft zondagmiddag op Burgravenambacht een hennepkwekerij ontdekt. In de woning werden twee mannen van 32 en 33 jaar oud aangehouden.

Na een melding uit de buurt kwam de politie op het spoor van de kwekerij. Toen de agenten in de woning binnen vielen bleek er al te zijn geoogst. Naast ruim tien kilo henneptoppen werd een geldbedrag van enkele duizenden euro's in beslag genomen. De twee verdachten zijn ingesloten voor verhoor en verder onderzoek.

Aanhouding bootdieven / Kudelstaart (26/05/08)

Drie mannen van 30, 36 en 56 jaar oud uit Alphen aan den Rijn en Leiden zijn zaterdag rond 12.00 uur in Alkemade aangehouden door de bemanning van een politieboot uit Kudelstaart. De drie worden verdacht van diefstal van een boot uit Amsterdam.

De eigenaar deed op 19 mei aangifte van vermissing van zijn boot uit een Amsterdamse gracht. Een oplettende brugwachter tipte de politie zaterdagmorgen dat de boot bij Leimuiden zou varen. Agenten voeren daarop uit met een politieboot waarna de drie verdachten met de ontvreemde boot op het Braasemermeer werden aangetroffen. In Alkemade ging het vaartuig aan de kant waar de mannen zijn aangehouden. De boot werd in beslag genomen en tegen de drie is proces-verbaal opgemaakt.