NOVA

26-05-2008

Denise Schouten
Het mysterie van het verdwenen hart van de in 1999 overleden Denise Schouten blijft onopgelost. Justitie heeft dat vandaag bekendgemaakt na een onder-zoek van tien maanden door de rijksrecherche. NOVA was - samen met de moeder van Denise - bij de bekendmaking van het resultaten van het rapport.

Marsmissie
In mijn dromen had het niet perfecter kunnen gaan, aldus de projectleider van Nasa na de geslaagde landing van marslander Phoenix. Ruim negen maanden heeft Phoenix erover gedaan om Mars te bereiken. Landen op Mars is één van de spannendste manoeuvres in de ruimtevaart. Van de elf missies die sinds 1971 zijn vertrokken naar Mars maakten er maar vijf een geslaagde landing. De vreugde is dus groot. In de studio reageert Govert Schilling, wetenschapsjournalist.

Hollandse mores-dvd voor Polen
In Nederland werken ongeveer honderdduizend Polen. Deze Polen hoeven, als eu-burgers, geen inburgeringsexamen af te leggen. Vaak weten ze echter niet waar ze op moeten letten als ze naar Nederland komen. Een aantal uitzendorganisaties en vakbonden heeft nu de handen ineen geslagen en een speciale inburgerings-dvd gemaakt om de Poolse werknemer goed voor te bereiden op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)

Obama op weg naar het Witte Huis

De muzikale emotie van Valery Gergiev en het jeugdig enthousiasme van Yannick


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht