Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ondernemen in de horeca met VLAG en wimpel!

WOERDEN, 26 mei 2008- Per 1 juni biedt de Horeca Ondernemers Academie biedt een nieuwe service voor TOPRESTAURATEURS (in spé!). Door de nieuwe samenwerking met de Vereniging "Les Amis Gastronomiques" (VLAG) kunnen restaurants met een hoog gastronomisch ambitieniveau gebruik maken van de diensten van de leden van de VLAG.

Of zoals Fons van Groeningen, voorzitter VLAG, het verwoordt: "U kunt rekenen op deskundig en onafhankelijk advies van ex-collega's die vanuit hun passie voor het vak u graag willen bijstaan en bereid zijn om een actieve bijdrage te leveren aan de verwezenlijking van deze doelen".

"Met deze uitbreiding van de diensten van de Horeca Ondernemers Academie, kunnen we nu ook de restaurateurs actief ondersteunen om hun ambitie op het hoogst mogelijke niveau waar te maken waarbij ze gebruik kunnen maken van de praktische ervaringen van de leden van de VLAG" aldus Hans Leenhouts, projectleider Horeca Ondernemers Academie.

Leden van de VLAG zijn allemaal gastronomische toppers en hebben in het verleden hun sporen in het vak ruimschoots verdiend. De VLAG kent ondermeer de volgende leden: Leo van Eeghem, Fons van Groeningen, Cees Helder, Kees Boudeling, Constant Fonk, Paul Stevens en Joop Braakhekke. Deze toprestaurateurs zijn samen goed voor 13 Michelin-sterren en hebben allemaal een bijdrage geleverd als grondlegger van de gastronomie in Nederland. En nu komen ze naar u toe! Op basis van individuele begeleiding kunt u samen kijken naar uw menu- en/of wijnkaart. Maar natuurlijk ook naar de kwaliteit van uw management, keuken, gastvrijheid en personeel.

Over de Vereniging Les Amis Gastronomiques
De Vereniging Les Amis Gastronomiques is opgericht in 2007 en heeft als één van haar doelstellingen het doorgeven van kennis en ervaring aan de volgende generatie restaurateurs. Fons van Groeningen: "Onze leden zijn trots op hun ambacht en willen de identiteit, goede naam, imago en topkwaliteit binnen de restaurantsector waarborgen. Alles in een sfeer die gebaseerd is op ervaring, respect, vertrouwen en vriendschap."

Om lid te kunnen zijn van de VLAG dienen de leden met hun (voormalig) restaurant tot het topsegment in de branche te hebben behoord. Leden moeten zich op landelijk niveau hebben onderscheiden en de culinaire cultuur hebben gediend en verrijkt. Dat kan blijken door aan hen of hun restaurant toegekende prijzen, onderscheidingen en eervolle vermeldingen.

Over de Horeca Ondernemers Academie

De Horeca Ondernemers Academie is een activiteit van de Stichting Hoger Rendement Horeca, opgericht door Koninklijk Horeca Nederland en diverse producenten en toeleveranciers (participanten*) vanuit de horecabranche. Dankzij sponsoring door participanten is het mogelijk de diensten tegen een gereduceerd tarief aan te bieden aan de horecaondernemers.

De afgelopen jaren heeft de Horeca Ondernemers Academie enkele honderden begeleidingen succesvol afgerond. Deze begeleidingen bestaan ondermeer uit individuele gesprekken met collega-ondernemers die de ondernemer de spiegel voorhouden en workshops in groepsverband. Tevens worden ook ééndaagse trainingen aangeboden die direct aansluiten op het ondernemerschap in de horeca.


* De volgende bedrijven participeren in de Stichting Hoger Rendement Horeca : Achmea, American Express, CCV, Deloitte MKB Accountancy & Advies, Fri-jado, Hanos, Heineken Brouwerijen, Koninklijk Horeca Nederland, Leventi, McCain, Rabobank en Roode Pelikaan. De participanten hebben geen inhoudelijk invloed op de begeleidings- en advieswerkzaamheden van de Horeca Ondernemers Academie.

Noot voor de redactie -

Ingezonden persbericht