Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Equens selecteert Fujitsu als outsourcing partner
in Europese infrastructuur

Maarssen, 26 mei 2008 ­ Fujitsu Services (www.fujitsu.com), een toonaangevende Europese IT-services partner, heeft een contract getekend met Equens (www.equens.com), een van de grootste en meest innovatieve payments processors in Europa. De overeenkomst is van groot belang voor Fujitsu en omvat het beheer van de benodigde infrastructuur alsmede de realisatie van een aantal application hosting projecten. De nieuwe infrastructuur biedt Equens de mogelijkheid om de hoeveelheid te verwerken transacties met een betaalpas in de komende jaren te verdubbelen tot circa 4 miljard transacties per jaar. De outsourcingsovereenkomst is tot stand gekomen onder begeleiding van adviesbureau Quint Wellington Redwood (www.quint.nl).

Fujitsu Services herbevestigt hiermee zijn unieke positie als IT-services provider in de markt voor financiële dienstverlening door te voldoen aan de eisen gesteld door Equens als SEPA-compliant opdrachtgever. Fujitsu Services bewijst compliant te zijn aan de PCI DSS (Payments Card Industry) eisen op het gebied van de Data Security Standards. De kwalitatief hoogwaardige infrastructuur beheerd en geleverd door Fujitsu Services is bovendien maximaal schaalbaar en in de initiële opzet berekend op een additionele capaciteit van 2 miljard transacties per jaar. De hiervoor geleverde hardware komt uit de eigen Europese fabriek van Fujitsu en draait onder SPARC Solaris. Het door Fujitsu Services hierbij gehanteerde pay-per-use concept sluit aan op de gevraagde maximale flexibiliteit. De overeenkomst heeft een termijn van drie en een half jaar.

Antoon Kuijpers van Equens' Board of Directors: "Schaalgrootte is van groot belang om als payment processor een prominente rol te kunnen vervullen in Europa. Daarom hebben wij voor onze infrastructuur gekozen voor een oplossing die ons maximale schaalbaarheid biedt. Fujitsu biedt deze oplossing en beschikt tevens over de noodzakelijke kennis en ervaring die onontbeerlijk is voor een succesvolle invoering."

Eric Bouwer, algemeen directeur Fujitsu Services Nederland: "Ik ben bijzonder trots op het feit dat Equens een echt bewuste keuze heeft gemaakt voor ons als alternatief in de Europese markt. Het onderstreept het geloof van Equens in onze Europese Payments strategie en innovatief vermogen. In een traject met zeer intensieve concurrentie gaven onze aandacht en echt meedenken, culturele fit en beste totale oplossing de doorslag voor Equens om voor ons te kiezen."

WEBSITE

PERSARCHIEF

FUJITSU WORLDWIDE

DMS

Over Fujitsu Services

Fujitsu Services is het Europese IT-services onderdeel van de Fujitsu Groep: met een omzet van 32,5 miljard euro per jaar de op twee na grootste leverancier van IT-systemen en -services ter wereld. Fujitsu Services telt 18.000 werknemers, is in meer dan 20 landen actief en genereert een omzet van 3,59 miljard euro op jaarbasis.

Fujitsu Services ontwerpt, bouwt en beheert IT-infrastructuren voor bedrijven en instellingen uit verschillende branches en specifieke business solutions voor sectoren als financiële dienstverlening, gezondheidszorg en retail. Kernactiviteit is het leveren van IT-infrastructuurbeheer en outsourcing-services voor desktop-, netwerk- en datacenter-omgevingen, in combinatie met diverse gerelateerde services: van consulting tot integratie en implementatie. Lean is hierbij de unieke bedrijfsfilosofie, doel is om de prestaties van organisaties te verbeteren, waardoor zij in staat zijn hun klanten sneller, effectiever en efficiënter te bedienen.

Fujitsu Services heeft samenwerkingsverbanden met onder andere Microsoft, Oracle, HP, Cisco, 3Com, Sun en Fujitsu Siemens.

Website: www.fujitsu.com/nl