Persbericht

Nu een speciaal menu voor peuters
Omdat peuters net zo willen worden als papa of mama Zoetermeer, 26 mei 2008 ­ Nutricia komt met iets nieuws: Olvarit Peuter menu. Dit gezonde menu - dat verkrijgbaar is in zes varianten - is afgestemd op de specifieke behoeften van peuters en is eenvoudig en snel te bereiden. Een eigen bordje, nét als papa en mama, maar dan wel afgestemd op de specifieke voedingsbehoeften van de peuter. Want ook na het eerste levensjaar verdient de voeding van het kind speciale aandacht. Uit een recent onderzoek van het RIVM (de VCP, Voedselconsumptiepeiling ) blijkt dat peuters en kleuters te weinig groenten, fruit, vis én vezels eten. Bovendien bevat de voeding van kinderen vaak teveel verzadigde (ongezonde) vetzuren. In veel gevallen eten peuters na het eerste levensjaar mee met de pot, die meestal is afgestemd op de behoeften van volwassenen. Dit heeft vaak als gevolg dat de kleintjes te veel zout, suiker, eiwit en ongezonde vetten binnenkrijgen, en te weinig gezonde voedingstoffen. Tegelijkertijd maken ouders van peuters zich vaak zorgen om het eetpatroon van hun kleintje. Eet mijn kind wel voldoende? Hij wil geen groente eten, wat moet ik doen? Dit zijn ook de vragen die Nutricia dagelijks binnen krijgt via de Kindervoeding Service. Ouders willen het graag goed doen, maar weten niet altijd hoe. Nutricia weet als geen ander dat ouders voor een zware taak staan en het beste voor hun kind willen. Daarom is Olvarit Peuter menu ontwikkeld, een volwassen maaltijd aangepast aan de specifieke voedingsbehoeften van peuters. Olvarit Peuter menu is de volgende stap voor de opgroeiende peuter. Door de grootte van de stukjes en de volwassen smaak van de gerechten kunnen peuters wennen aan de textuur van de dagelijkse maaltijd en krijgen ze voldoende groente binnen.
Favoriete recepten
De gerechten zijn door Olvarit in een bordje verpakt. Zo eet de peuter net als papa en mama van een eigen bord, dit is iets waar ze trots op zullen zijn. Het ontwikkelen van zelfstandigheid is een van de belangrijkste ontwikkelingen die de peuter nu doormaakt. Zelf eten vergroot bovendien zijn of haar gevoel van eigenwaarde. Peuter menu van Olvarit is daarmee een slimme uitkomst voor ouders. Hun kindje eet van zijn/haar eigen bordje gezellig mee met de rest van het gezin èn biedt ouders de zekerheid dat hun kindje gezond te eten krijgt. Het assortiment bestaat uit 6 favoriete gezinsgerechten van Nederland waaronder `Oma's kip met broccoli' en `mijn favoriete spaghetti Bolognese. Vanzelfsprekend bevatten de menu's 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente en ook de grootte van de stukjes voedsel is afgestemd op deze volgende stap voor peuters.
Olvarit Peuter menu Zorg is één van onze belangrijkste ingrediënten.

Feeding For Life
Olvarit Peuter menu biedt uitgebalanceerde gerechten. Alle ingrediënten zijn zorgvuldig geselecteerd en worden met de grootste zorg bereid van akkers en weilanden tot op de bordjes. Ze voldoen allemaal aan de Feeding For Life standaard van Nutricia. Met Feeding For Live speelt Nutricia in op de laatste ontwikkelingen en wetenschappelijke inzichten als het gaat om goede voeding voor kinderen van 0 tot 3 jaar. Want de juiste voeding tot tenminste 3 jaar is essentieel voor een goede gezondheid later. Het programma heeft als doel de ouders te ondersteunen door praktisch toepasbare adviezen te geven rondom voeding en eetgedrag. Het symbool op de verpakking benadrukt dat Nutricia verder gaat dan de strenge kwaliteitseisen die door de wet worden voorgeschreven.
Peuter menu is verkrijgbaar bij supermarkt en drogisterij en heeft een adviesprijs van 1,79