Aandelen OOP vanaf 26 mei op kwartaalbasis via Euronext verhandelbaar

29/01/2008 08:31



Kempen & Co



Aandelen Orange Oranje Participaties vanaf 26 mei 2008 op kwartaalbasis via Euronext verhandelbaar

Aandelen in Orange Oranje Participaties N.V. ("OOP"), een belegginginstelling die belegt in Nederlandse smallcaps, zullen vanaf 26 mei 2008 op kwartaalbasis verhandeld worden conform de nieuwe handelssystematiek van NYSE Euronext voor open end beleggingsinstellingen. Met deze stap beoogt OOP de transparantie in de prijsvorming voor beleggers te vergroten en meer eenduidigheid te bieden in de handelssystematiek (een en ander onder voorbehoud van definitieve goedkeuring van de AFM op het Euronext Rule Book).

Fondsbeheerder Joop Witteveen van Kempen Capital Management: "In feite verplaatsen we hiermee de toe- en uittreding per kwartaal die momenteel buiten de beurs om plaatsvindt naar de beurs. De transactieprijs waartegen aandelen OOP op deze handelsdagen worden uitgevoerd, is dan gebaseerd op de intrinsieke waarde plus een opslag van 0,5% in geval van netto instroom en gebaseerd op de intrinsieke waarde min een afslag van 1,5% in geval van netto uitstroom. Deze methodiek komt in de plaats van de huidige prijsvorming op basis van vraag en aanbod, waarbij de beurskoers (substantieel) af kan wijken van de intrinsieke waarde. Het voordeel hiervan is dat de beurskoers een betere reflectie wordt van de waarde van de OOP-portefeuille. De huidige dagelijkse handel op de beurs komt daarmee te vervallen. Voor beleggers die hun exposure naar Nederlandse smallcaps willen behouden, maar tegelijkertijd behoefte hebben om dagelijks te kunnen aankopen of verkopen, is Orange Fund een alternatief. Deze oudste smallcap beleggingsinstelling van Nederland bestaat sinds 1990, kent evenals OOP een uitstekend lange termijn track record en is dagelijks ter beurze verhandelbaar."

Beleggers kunnen nog tot en met 23 mei 2008 dagelijks op de beurs handelen in aandelen OOP op basis van vraag en aanbod. Met ingang van 26 mei 2008 kunnen beleggers iedere eerste beursdag van elk kwartaal (de handelsdag) aandelen OOP aan- of verkopen op basis van de intrinsieke waarde. Belangrijk hierbij is dat aan- en verkooporders ten minste 1 maand voor de handelsdag via de beurs worden opgegeven. Dit plaatsen van orders via de beurs kan iedere beursdag vanaf maandag 26 mei 2008 via een bank of broker. De eerste handelsdag volgens deze nieuwe methodiek is 1 juli 2008, aan- of verkooporders voor deze dag moeten uiterlijk vrijdag 30 mei worden opgegeven.

Beleggers in aandelen OOP die de voorkeur geven aan een dagelijks verhandelbare belegging in aandelen Orange Fund, kunnen hun bank tussen 26 mei en 30 mei 2008 een verkoopopdracht van hun aandelen OOP opgeven en moeten de kooporder voor aandelen Orange Fund opgeven op maandag 30 juni 2008. Op deze manier behouden deze beleggers hun exposure naar Nederlandse smallcaps, vindt de uitvoering van beide transacties plaats op 1 juli 2008 en de settlement op vrijdag 4 juli. De afrekening van beide transacties vindt plaats op basis van intrinsieke waardes.

Meer informatie over beide beleggingsinstellingen vindt u op www.orangefunds.nl. Het inlegvel bij het prospectus van OOP waarin de nieuwe handelssystematiek wordt beschreven is vanaf 25 februari 2008 op deze site te vinden.

Amsterdam, 29 januari 2008
Directie Kempen Capital Management N.V.

Kempen Capital Management N.V.

Bloombergcode OOP: ORAPT NA
Bloombergcode Orange Fund: ORAN NA

Profiel Kempen & Co

Kempen & Co N.V. ('Kempen & Co') is een Nederlandse merchant bank met activiteiten op het gebied van vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance. Kempen & Co biedt diverse gespecialiseerde financiële diensten aan ten behoeve van institutionele beleggers, ondernemingen, financiële instellingen, (semi-) overheidsinstellingen, stichtingen en vermogende particulieren. Kempen & Co is een 100%-dochteronderneming van F. van Lanschot Bankiers N.V. ('Van Lanschot'). Van Lanschot en Kempen & Co staan als bank onder toezicht van De Nederlandsche Bank N.V. en zijn in het bezit van een vergunning op grond van artikel 2:11 van de Wet op het financieel toezicht (Wft). Van Lanschot en Kempen & Co zijn tevens als financiële onderneming geregistreerd bij de Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM) te Amsterdam.

Kempen Capital Management N.V. ('KCM') is een 100%-dochteronderneming van Kempen & Co en biedt diensten aan op het gebied van vermogensbeheer. KCM is een gespecialiseerde vermogensbeheerder met een uitgesproken beleggingsstijl in Europese aandelen, obligaties en onroerendgoedfondsen voor diverse institutionele beleggers, stichtingen en vermogende particulieren. Daarnaast biedt KCM integrale fiduciaire beleggingsoplossingen aan en selecteert het beleggingsboutiques voor klanten. KCM streeft naar optimale beleggingsresultaten en werkt met zeer gespecialiseerde management teams. KCM is in het bezit van vergunningen op basis van de artikelen 2:65 en 2:96 van de Wft en staat als zodanig onder toezicht van de AFM.

Kempen & Co Corporate Finance B.V. is een 100%-dochteronderneming van Kempen & Co en richt zich op advisering bij fusies en overnames en kapitaalmarkttransacties. Tot de opdrachtgevers behoren zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen alsmede buitenlandse ondernemingen die zich (willen) richten op de Nederlandse markt.

Kempen & Co Securities richt zich op effectenbemiddeling, met name in Nederlandse aandelen en derivaten en Europese vastgoedondernemingen, ten behoeve van professionele beleggers in Europa en de VS. Kempen & Co Securities biedt cliënten kwalitatief hoogwaardige research en orderuitvoering.





http://www.kempen.nl