Visconti bestaat 20 jaar


RAGTIME OPNIEUW UITGEBRACHT

STADSKANAAL, 20080526 -- Visconti bestaat dit jaar 20 jaar en brengt ter ere van deze mijlpaal de Ragtime pennenset opnieuw uit. Op 20 oktober 1988 is Visconti opgericht in Florence. Doelstelling was het op de markt brengen van exclusieve handgemaakte schrijfarmaturen bestaande uit kostbare materialen. De eerste pen die Visconti uitbracht was de Ragtime, uniek door zijn design, vulsysteem en naamgeving.

Ragtime is het muziekgenre dat eind 19e eeuw de basis vormde voor Jazz en dit gevoel en boodschap wordt door deze pennencollectie weerspiegeld. Ragtime is gedurende 7 jaar het hart van de Visconti productielijn geweest en is sinds die tijd hoog gewaardeerd door verzamelaars en merk fans. Na 20 jaar heeft Visconti het technisch ontwerp gereviseerd en geactualiseerd, door gebruik te maken van de nieuwste technieken, door de mallen van de clips aan te passen en te voorzien van nieuwe gravures. De achterliggende filosofie is nog altijd hetzelfde: een elegante pen, handgemaakte precisie, vervaardigd uit één stuk en tegen een redelijke prijs verkrijgbaar.

De Ragtime serie waarmee Visconti's 20 jarige productie wordt gevierd heeft een speciaal detail voor de pennenliefhebber: de dop is voorzien van twee 14 karaats gouden ringen, die er - conform een aloude Visconti techniek - omheen klemmen.

Ragtime Anniversary is verkrijgbaar in gelimiteerde oplage en genummerd op basis van het oprichtingsjaar van het bedrijf: 1988 vulpennen, 1988 rollerpennen en 1988 balpennen. Ragtime wordt van nummer 001 tot en met nummer 1000 alleen verkocht als set van drie pennen: de vulpen, rollerpen en balpen, in een gratis luxe doos waarin zich ook drie edelstenen bevinden (onyx, parel en tijgeroog) en het gereedschap waarmee de edelstenen gebruikt kunnen worden om de Ragtime pennen naar eigen smaak aan te passen. Dit zogenaamde `My Pen System' kan ook gebruikt worden om de pennen te voorzien van initialen of sterrenbeelden.

Visconti's Ragtime is vanaf nu ook in Nederland verkrijgbaar: Pennenland is de importeur van dit merk en verkoopt Visconti pennen en de Ragtime via zijn dealerkanaal. De adviesprijs van de set (nummer 001 t/m 1000) bedraagt ¤ 888,- de richtprijs van de vulpen (nummer 1001 t/m 1988) ¤ 388,- rollerpen ¤ 288,- en balpen ¤ 188,- inclusief BTW.

Over Pennenland
Pennenland is in 2000 opgericht door Bart Koster. In eerste instantie om via internet pennen te verkopen. Inmiddels is Pennenland officiële importeur van een aantal kwalitatief hoogstaande pennenmerken, waaronder Visconti. Het bedrijf werkt samen met een geselecteerde groep wederverkopers in de kantoorvakhandel: www.pennenland.nl





Ingezonden persbericht