Gemeente Oldenzaal


Oldenzaal organiseert dag van de nieuwe inwoner

gepubliceerd op : 25-4-2008

De gemeente Oldenzaal organiseert op maandag 26 mei 2008 voor de vierde keer de `dag van de nieuwe inwoner'. Tijdens deze middag kunnen nieuwe inwoners van Oldenzaal kennis maken met de stad in al haar facetten. Het hoogtepunt van deze middag vormt een busreis door Oldenzaal. Bijzondere bezienswaardigheden zoals de Plechelmusbasi-liek, het Kalheupinkpark, het gebied gelegen rondom het Hulsbeek en de verschillende woonwijken zullen hierbij niet ontbreken. De `dag van de nieuwe inwoner' was de afgelopen drie jaar een groot succes.

`De dag' begint omstreeks 16.00 uur en wordt ingeluid met een presentatie over de stad door burgemeester Backhuijs. Hierbij komen niet alleen algemene wetenswaardigheden aan bod, zoals de geschiedenis en de voortreffelijke voorzieningen die Oldenzaal rijk is, ook het culturele aspect van de stad zal worden aangetipt. Oldenzaal kent veel spraakmakende evenementen, zoals carnaval, Twente Ballooning en de Boeskool is Lös.

Vervolgens vertrekt bij het stadhuis een bus zodat de nieuwe inwoners met eigen ogen de mooiste plekjes van de stad kunnen bewonderen. Oldenzaal-kenner Tonny Heinink treedt hierbij op als gids. Met veel enthousiasme zal hij de nieuwe inwoners allerlei anekdotes en interes-sante verhalen vertellen over de bezienswaardigheden. De busreis zal anderhalf tot twee uur duren, waarbij regelmatig gestopt wordt om de mooie plekjes ook van dichtbij te kunnen zien. Bij terugkomst op het stadhuis is er alle gelegenheid voor de nieuwe inwoners om onder het genot van een hapje en een drankje informeel met de burgemeester, enkele leden van het college en verschillende medewerkers van de gemeente na te praten.

Inwoners van Oldenzaal die tussen juni 2007 en mei 2008 in Oldenzaal zijn komen wonen, zijn van harte uitgenodigd. Zij kunnen zich opgeven door contact op te nemen met de afdeling communicatie van de gemeente Oldenzaal, op telefoonnummer 0541-588296. Ook kan een e-mail worden gestuurd naar nieuwe inwoner