Gemeente Spijkenisse


Start voorbereidende werkzaamheden aanleg rotonde Hekelingseweg Spijkenisse

19 mei 2008

Rotonde Hekelingseweg - Eikenlaan - Planetenlaan Vanaf 26 mei 2008 tot tweede kwartaal 2009 kruising Hekelingseweg - Eikenlaan - Planetenlaan.

Maandag 26 mei 2008 start de gemeente Spijkenisse met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de rotonde Hekelingseweg - Eikenlaan - Planetenlaan. Eerst worden de middengeleiders van de weg verwijderd, de middenbermen verhard, de rijbanen aangepast en de verkeerslichten gedeeltelijk verwijderd. De rijstroken worden teruggebracht tot één rijbaan naar elke richting.

Op 09 juni 2008 wordt gestart met het vervangen van het riool rondom het kruispunt. Deze rioleringswerkzaamheden duren tot en met 25 juli 2008, de start van de bouwvakvakantie.

Van 18 augustus tot en met 31 oktober 2008 gaan de nutsbedrijven rondom het kruispunt aan de slag om de kabels en leidingen te verleggen en te vervangen.

Als al deze voorbereidingen klaar zijn kan de aanleg van de rotonde beginnen, volgens planning starten deze werkzaamheden op 3 november 2008 en is de rotonde in het tweede kwartaal van 2009 gereed. Dan ligt er een rotonde die zorgt voor een veiligere verkeerssituatie.

Tijdens de werkzaamheden aan de riolering en kabels en leidingen blijven de bushaltes in gebruik. Of dat tijdens de aanleg van de rotonde gedurende de hele periode ook het geval is, wordt in een later stadium bekend.

De gemeente zal er alles aan doen om de overlast tot een minimum te beperken.

Voor informatie over de werkzaamheden kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de opzichter van de gemeente Spijkenisse, dhr. C. v.d. Graaf
tel: (0181) 69 69 36.