Time : 18:20:57
Date : 26 May 2008
Sender Name: Zetes Industries

Zetes en Schmidt sluiten samenwerkingsverband voor het leveren van identificatie- en mobility-oplossingen dat complete supply chains in heel Europa en Azië bestrijkt .
· Unieke one-stop-shop voor identificatie- en mobility-oplossingen die dekking biedt voor heel Europa en Azië.

· Samenwerking versterkt regionale nabijheid bij klanten met 36 lokale vestigingen en meer dan 1000 professionals.
· Eenvoudige roll out van Aziatische of Europese projecten in de gehele supply chain, van productie tot retail en after sales services.

Brussel, Hong Kong - Vandaag maakten Zetes Industries NV (Euronext: ZTS) en Schmidt & Co., (Hong Kong) Ltd. bekend dat ze overeengekomen zijn een samenwerkingsverband aan te gaan en hun gezamenlijke diensten en oplossingen aan hun klanten in Europa en Azië aan te bieden. Met deze samenwerking ontstaat één contactpunt in Europa en Azië voor oplossingen op het gebied van goederen- en personenidentificatie dat ongeëvenaard is in de huidige markt.

Nu de markt steeds mondialer wordt en supply chains zich vaker over verschillende continenten uitstrekken, worden bedrijven vaak geconfronteerd met de uitdaging oplossingen te implementeren in een ander deel van de wereld. Hoewel iedereen in de zakenwereld deze globalisering aanvaardt, geven de meesten de voorkeur aan contactpersonen die direct bereikbaar zijn, met wie ze in hun eigen taal kunnen communiceren en die vertrouwd zijn met de plaatselijke cultuur. Zetes en Schmidt hebben deze boodschap goed begrepen. Samen hebben ze 36 regionale dochterondernemingen die onafhankelijk werken en extra ondersteuning krijgen van gecentraliseerde en internationale competence centers. Zetes heeft een directe aanwezigheid in 12 Europese markten en telt 19 regionale kantoren. Schmidt van zijn kant ondersteunt vanuit het hoofdkantoor in Hong Kong 17 regionale kantoren in Azië, waarvan er 8 gevestigd zijn in de grootste provincies van China.

"Veel van onze klanten in retail, logistiek en productie hebben momenteel belangstelling voor het Verre Oosten. Het gaat hierbij of om fysieke productie, of om de uitbreiding van hun retailactiviteiten naar nieuwe opkomende markten zoals China" , aldus Alain Wirtz, CEO van de Zetes-groep. "Wanneer men beslist om bepaalde oplossingen in Europa te implementeren , komt onvermijdelijk de uitbreiding van de oplossing naar Azië ter sprake. Aangezien we werken voor een steeds groeiend aantal multinationale bedrijven, neemt ook de behoefte toe hen in Azië te kunnen verzekeren van betrouwbare service en mogelijkheden voor roll-out . Toen we de Aziatische markt bekeken, kwam Schmidt duidelijk als toonaangevende system integrator naar voren. Al snel bleek dat we op vele vlakken gelijkenissen vertonen; regionale dekking met sterke vestigingen, het streven naar kwaliteit en klantentevredenheid en de focus op praktische innovaties die worden gestuurd door het ROI dat ze de klanten opleveren."

Klaus Festl, CEO van Schmidt, zegt : "Onze situatie is zeer vergelijkbaar met die van Zetes, maar dan omgekeerd, namelijk vanuit een Aziatisch perspectief op Europa. In Zetes vonden we een bekwame en even ervaren partner die dezelfde zakelijke principes hanteert als wij. Zij zijn in Europa even onmiskenbaar marktleider op het gebied van systeemintegratie als wij in Azië. Wij hebben het identieke streven om onze klanten te voorzien van oplossingen die hun productie- en logistieke processen stroomlijnen en allebei leveren we continu inspanningen om onze verscheidene klanten van innovaties te voorzien. . Het vooruitzicht klanten één contactpunt te kunnen bieden voor Europa en Azië brengt beide bedrijven op een ander niveau in de markt. "

Het samenwerkingsverband tussen Schmidt en Zetes schept nieuwe mogelijkheden voor bedrijven die in Azië en Europa actief zijn. Momenteel biedt niemand anders dezelfde regionale aanwezigheid en deskundigheid op het gebied van het leveren van oplossingen door integratie van technologieën als RFID, spraakherkenning, (2D-)barcodes, mobiele computers en draadloze technologieën.