Bolidt steunt Stichting Birma Fonds


BAARN, 20080526 -- De orkaanramp in Birma heeft volgens schattingen van de VN meer dan 100.000 doden geëist. Stichting Birma Fonds probeert met voedselhulp de humanitaire pijn in het land te verlichten. Daarbij krijgt de Nederlandse organisatie steun van het bedrijf Bolidt. De specialist in kunststoftoepassingen doneert een substantieel bedrag, dat door het Birma Fonds direct wordt ingezet om noodhulp te verlenen.

De omvang van de ramp in het Zuidoost Aziatische land is moeilijk te bevatten. Naast de tienduizenden directe slachtoffers van de orkaan en de vloedgolf in de Irrawaddy-delta vrezen velen voor de humanitaire nasleep. Met de vernietiging van het belangrijkste rijstteeltgebied van Birma zullen op korte termijn ernstige voedseltekorten ontstaan. De slechte hygiënische situatie in het rampgebied maakt het waarschijnlijk dat bovendien infectieziekten als tyfus en cholera om zich heen gaan grijpen.

Noodhulp
Het regime blokkeert hulp uit het westen. Desondanks weet het Birma Fonds toch noodhulp het land in te krijgen. Woordvoerder Myint Thein: "We zaten al in Thailand met een volledig Birmees projectteam. We kennen het land van binnen en van buiten. Onze medewerkers kunnen in Birma vrij reizen. Via de lange en poreuze grens tussen Thailand en Birma sturen we onze vrachtwagens met hulpgoederen naar het rampgebied. In eerste instantie richten we ons op voedselhulp."

Gift Bolidt
Bolidt, een bedrijf dat haar hoofdkantoor in Hendrik Ido Ambacht heeft, sympathiseert met het werk van Stichting Birma Fonds. Met een substantiële gift sponsort het bedrijf de noodhulptransporten. Directeur Rientz Bol legt uit waarom. "Bolidt produceert onder andere teak vervangende dekken onder de namen Esthec en Bolideck. Vijfenzeventig procent van het teakhout komt uit Birma. Onze producten helpen het Birmese teakwoud te behouden. We hebben dan ook veel affiniteit met het land. Niet meer dan logisch dat we helpen nu de nood zo hoog is."

Marktleider
Het bedrijf Bolidt werd opgericht in 1964 en levert ongeveer 250 verschillende vloersystemen, die in talloze situaties kunnen worden toegepast. Bolidt is Europees marktleider en heeft ook op de wereldmarkt voor kunststoftoepassingen een toonaangevende positie. Het bedrijf levert onder andere industriële vloeren, scheepsdekken, slijtlagen in de wegen- en utiliteitsbouw en sportvloeren.





Birma Fonds