Deelgemeente Charlois Rotterdam

Europese dag van de buren

Een leuke, veilige en schone straat! U kent uw buren en uw buren kennen u! Zeg nu zelf: dat wil toch iedereen! Maar hoe krijg je dat nu voor elkaar?

De deelgemeente daagt u uit om met ideeën te komen om ervoor te zorgen dat u uw buren (nog beter) leert kennen. En deze ideeën te presenteren tijdens de Europese dag van de buren op dinsdag 27 mei aanstaande. De twee meest creatieve, kansrijke en originele ideeën onder de 1.000 worden uitgevoerd; is uw plan duurder, dan wordt bekeken of uitvoering haalbaar is.

Heeft u kinderen? Vraag hen dan ook samen met hun straatgenootjes plannen te bedenken. Immers, kinderen kijken anders naar hun straat en naar wat nodig is om het voor hen leuker te maken. Voor het beste kinderidee is er op 27 mei een speciale prijs. En iedere straat die meedoet krijgt sowieso een verrassing.

Hoe pakt u dit aan?

Bedenk samen met uw buren een plannetje en hou daarbij de volgende vragen in het achterhoofd:


· Hoe leren we elkaar beter kennen?


· Hoe maken we onze straat leuker (en veiliger)?


· Hoe houden we onze straat schoon en opgeruimd?

En praat er vooral over met uw buren, want minstens vijf mensen uit de straat moeten uw plan ondertekenen.

Beoordeling

Op dinsdag 27 mei krijgt u tussen 16.00 en 17.30 uur bezoek van de jury. Daarin zitten onder andere deelraadsleden, leden van de Ouderen Adviesraad en de scholierenraad. De kans dat uw straat in de prijzen valt is natuurlijk groter als u ter plekke laat zien wat uw plan is en wat u ermee wilt bereiken.

Daarna bent u met uw buren van harte welkom tijdens de gezamenlijke afsluiting, waar ook de prijswinnaars worden bekendgemaakt.

Wilt u meer informatie dan kunt u op maandag en donderdag contact opnemen met mevrouw M. Jongh, tel. 010-4107555, e-mail m.jongh@charlois.rotterdam.nl. [s?deelgemeenten .Openbaar_60327.Deelgemeenten_60666.Deelgemeente Charloi_350015.Actueel_350016.Nieuws_350022.type nieuwsberichten_2167799.Europese dag van de _2191130]
---

Deelgemeente Charlois, 01-04-2008