Gemeente Alphen aan den Rijn

straatfeest en maak kans op een prijs

Organiseer een straatfeest en maak kans op een prijs

Buren die in de periode van 27 t/m 31 mei 2008 een straatfeest organiseren, maken kans op een prijs. De tien beste ideeën worden beloond met een geldprijs van 250 euro én de gemeente regelt de vergunning voor het feest. Iedereen die een foto van het straatfeest naar de gemeente opstuurt, maakt kans op de hoofdprijs van 500 euro.

Dinsdag 27 mei 2008 is het in Europa officieel de dag van de buren. De gemeente Alphen aan den Rijn sluit aan bij dit initiatief en roept inwoners op iets leuks in de straat te organiseren met de buren.

Voorwaarden
Minimaal vijf buren, die op verschillende huisnummers wonen, moeten samen de bijeenkomst voor de straat organiseren. Dat mag op straat, op de stoep, in de tuin, op het plein of waar men met zn allen kan zitten. Ideeën moeten uiterlijk 24 april bij de gemeente ingediend zijn. Uit alle inzendingen kiest een jury, onder voorzitterschap van burgemeester Nico Schoof, de tien beste ideeën. Deze worden beloond met een geldprijs van 250 euro voor de uitvoering van het idee. Zo nodig kan de gemeente zorgen voor het afzetten van de straat (maximaal vijf per dag). Alle voorwaarden zijn na te lezen op www.alphenaandenrijn.nl.

Hoofdprijs
Iedereen die een straatfeest organiseert, kan meedingen naar de hoofdprijs. Dus ook degenen die geen geldprijs hebben gewonnen. Het enige wat men hoeft te doen is een foto van het feest per email naar de gemeente te sturen. De foto waarop het burengevoel volgens de jury het beste is vastgelegd, wint de prijs.

Europees evenement
In 1999 is in Parijs het initiatief voor de fêtes des voisins (feest van de buren) ontstaan. Aanleiding was de gedachten dat er tegenwoordig makkelijker contact gelegd wordt met de andere kant van de wereld dan met de buren. De burendag heeft als doel: het tegengaan van afzondering en individualisme door met elkaar een leuke ontmoeting te organiseren. Inmiddels is de burendag uitgegroeid tot een Europees evenement van formaat met toenemend succes. Europese burendag wordt gevierd in 725 steden binnen 28 landen, meer dan 7 miljoen burgers aan deelnemen.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn