Nederlandse Politiebond


Ondertekening POLITIE-CAO op dinsdag 27 mei

Vanochtend is besloten dat de politie-CAO 2008/2010 door de minister van BZK en de vier landelijke politiebonden wordt ondertekend op dinsdag 27 mei 2008. Oorspronkelijk was het bedoeling de CAO deze week te ondertekenen, maar dat gaat dus niet door.

Voor de eerste uitbetalingen op basis van de CAO-afspraken heeft het uitstel van de ondertekening geen gevolgen: die vinden gewoon plaats in juni 2008. Alle politiemedewerkers krijgen dan een eenmalige uitkering van 600 plus een structurele loonsverhoging van 3,5 procent met terugwerkende kracht tot 1 februari van dit jaar.

In juli volgt daarnaast voor alle politiemedewerkers tot en met schaal 9 een extra eenmalige uitkering van 1.200.

Het meinummer van het bondsblad, dat aanstaande vrijdag (16 mei) bij de NPB-leden wordt thuisbezorgd, bevat een volledig overzicht van alle afspraken in de nieuwe politie-CAO, inclusief de nodige praktische achtergrondinformatie - bijvoorbeeld over het aanvragen van de tegemoetkoming in de zorgkosten voor studerende kinderen van 18 jaar of ouder.

Gepubliceerd op 14 mei 2008 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2008.