Ingezonden persbericht


----------
PERSBERICHT
Eerste theatervoorstelling Afslag Eindhoven i.s.m. Het Lab:

Utrecht, 14 mei 2008

In mei en juni 2008 vormt theatergezelschap Afslag Eindhoven met acteurs, dansers, 2 honden, een dweilorkest en een klein meisje voor één uur de realiteit van het voetbalveld om tot het decor van een dodelijke strijd.

Afslag Eindhoven
Afslag Eindhoven is het nieuwe gezelschap van theatermakers Yvonne van Beukering en Gerrie Fiers. Zij maakt theater dat hoofd én buik raakt. In leegstaande kantoorpanden en op braakliggende industriële terreinen vindt zij haar inspiratie. In haar voorstellingen zoekt ze naar spannende combinaties van disciplines, werelden en publiek.

In FC Bocholt komen voetbal en theater samen. Het publiek is getuige van de slotwedstrijd van de competitie waarin de kleine en gemoedelijke voetbalclub FC Bocholt het opneemt tegen de gedoodverfde kampioen. Verblind door de glansrijke toekomst vechten ze ten koste van zichzelf. De voorstelling wordt gespeeld door een bont gezelschap van onder andere professionele acteurs, dansers en muzikanten. FC Bocholt is een coproductie met Het Lab, Utrecht. Er wordt samengewerkt met Plaza Futura, diverse voetbalverenigingen en PSV Eindhoven.

FC Bocholt
'He, ho, schijt je broek maar vol, FC Bocholt slaat op hol, helahelaholala, helahelaholala'

Nog nooit is de kleine voetbalclub FC Bocholt zo ver geraakt. Totaal onverwacht spelen ze een zinderende finale tegen de gedoodverfde kampioen. De bitterballen spatten in het vet. Het bier pompt door de leidingen. Het clublied wordt luidkeels ingezet. Heleentje zet haar helm op. Met het zweet op de rug geeft trainer Verheijden de laatste aanwijzingen. Zijn vrouw Agnes verkoopt vaantjes. De gouden toekomst waar ze samen zo hard voor gewerkt hebben ligt voor het grijpen. Wat hebben ze nog te verliezen?

Speellijst
FC Bocholt speelt onder andere op amateurvelden in Eindhoven, Reusel en Schijndel (Noord-Brabant) en op Festival aan de Werf: 27, 28, 29, 30 mei 20.00
Festival a/d Werf, Sportpark V.V. de Meern, Burgemeester Middelweerdbaan 100, De Meern 31 mei 16.00
Voetbalvereniging PVCV, Sportpark Fletiomare Oost, Europaweg, Vleuten

Concept en Regie Gerrie Fiers / Regie- en Speladvies Yvonne van Beukering / Tekst Evianne Lamme, Willem Schouten / Spel Rob van Gestel, Mirjam de Bont, Huub Smit, Martijn Crins Hans Maas en vele anderen / Muziek Gerton Zeilstra / Beeld Snode Vormgevers / / Techniek Dennis Peeters, Frans Baudoin / Foto Paul Beekhuis / Zakelijk leider Ellen van Bunnik / Productie Evelien Heus

Einde Persbericht