Time : 14:00:00
Date : 15 May 2008
Sender Name: Immeubles en fête asbl - Feest in het Gebouw vzw

Feest met je buren op dinsdag 27 mei

Op dinsdag 27 mei 2008 zullen de straten, tuinen en binnenkoeren een ongewoonlijke sfeer beleven : miljoenen Europezen zullen een feestje bouwen met hun buren, met de bedoeling om elkaar beter te leren kennen en opnieuw een gezellige sfeer en solidariteitsgevoel te brengen in onze buurten.

Het principe van de happening is eenvoudig en bestaat eruit om op ludieke en gezellige manier zijn buren te ontmoeten, sociale contacten die gepaard gaan met het dagelijkse leven aangaan of nieuw leven inblazen, een verrijkende traditie starten of doen herleven.

De organisatie is erg eenvoudig en makkelijk. Al wat je nodig hebt is ondernemingszin en de juiste ingesteldheid om dit eenvoudige moment van nabijheid en solidariteit met de buren te delen. Drink, barbecue, fuif, ... alles is mogelijk!

Affiches, uitnodigingen, t-shirts en ballonnen kan je bekomen bij de hoofdzetel van de vereniging, in alle Carrefour, GB en Expresswinkels van België (vanaf de week van 19 mei), in de deelnemende steden en gemeentes of te downloaden op onze website www.dagvandeburen.be

We hopen natuurlijk de deelnemingscijfers van vorig jaar (250.000 deelnemers) te kloppen!

Aarzel niet om ons te contacteren voor reportage-ideeën over de leukste initiatieven!

NEWS 2008!

In het kader van het Europees jaar van de Interculturele Dialoog, is de Dag van de Buren officieel erkend door de Europese Commissie.

DEELNEMENDE LANDEN IN 2008

Albanië, Duitsland, Oostenrijk, België, Canada, Cyprus, Spanje, Frankrijk, Hongarije, Ierland, Italië, Japan, Letland, Luxemburg, Noorwegen, Nederland, Polen, Portugal, Roumenië, UK, Slovakije, Zweden, Zwitserland, Taiwan, Turkije, Ukraïne

Perscontact: Tel : 02/741-63-20 - red@beegroupe.be