Provincie Groningen

organisaties Veiling kunstwerken van talenten van maatschappelijke organisaties 19 mei 2008 Figuur met tranen in de buik Op 27 mei 2008 organiseren het Platform Maatschappelijk Ondernemen Groningen (PMOG) en de provincie Groningen de derde editie van de Kunstveiling. Commissaris van de koningin Max van den Berg zal de veiling om 15.00 uur openen in de Statenzaal van het provinciehuis. Creatieve talenten van vier maatschappelijke organisaties hebben kunstwerken gemaakt. De opbrengst komt ten goede aan hun verdere ontwikkeling. Gedeputeerde Pim de Bruijne fungeert als veilingmeester.

Iedereen is van harte welkom de veiling bij te wonen en mee te bieden op de kunstwerken. U kunt zich aanmelden via www.pmog.nl. Op deze site kunt u de schilderijen bekijken en eventueel een openingsbod doen. De naam van de bieder en het openingsbod worden op de site geplaatst en blijven tot de kunstveiling staan.

De kunstveiling is het resultaat van een geslaagde match op de Groninger Beursvloer in november 2007. Hier werd vraag en aanbod in het kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) bij elkaar gebracht. MBO houdt in dat bedrijven of overheden hun kennis, faciliteiten en menskracht gratis inzetten voor vrijwilligersorganisaties in de buurt. Vier maatschappelijke organisaties reageerden op het aanbod van de provincie Groningen een kunstveiling te organiseren: Stichting Huis, Noorderbrug, Lentis Groningen en Achter de Regenboog.

Een kunstcommissie heeft 26 kunstwerken geselecteerd. Deze commissie bestaat uit: Carmen Schilstra (beeldend kunstenaar), Martha van de Werf (beleidsmedewerker cultuur en welzijn, provincie Groningen), Lydia Cusiël (medewerker provincie Groningen) en Maud Diemer (projectleider PMOG).
Figuur met tranen in de buik
Aniek Pijper acryl op hout

Figuur met tranen in de buik: "Veel kinderen en jongeren geven aan dat hun tranen meestal niet aan de buitenkant zitten, maar aan de binnenkant. Het kan zijn dat je buik 'huilt' van verdriet, boosheid, eenzaamheid of schuldgevoel. Aan de hand van de beelden wordt het kind uitgenodigd er iets over te vertellen. Het naar buiten brengen, het uiten, kan helpend zijn bij de verwerking.

19 mei 2008