NCRV

De vakantierechter

Monsterlijke kermis en kwekkende kwelgeest

Dinsdag 27 mei 2008

22.30 uur Nederland 1

(herhaling van 27 augustus 2006)

In De vakantierechter reist de bekende televisierechter Mr. Frank Visser door het land en past ter plekke snelrecht toe. Op deze manier verhelpt hij vakantieleed van zeer uiteenlopende aard. Per aflevering behandelt Mr. Frank Visser twee verschillende zaken.

In deze aflevering aandacht voor de volgende onderwerpen:

Monsterlijke Kermis

Buren Nico Schellevis en Joke van Gaalen uit Monster zien de start van de zomer elk jaar met bonzend hart tegemoet. Sinds 1998 wordt de jaarlijks terugkerende kermis in hun straat gehouden. Nico ziet met lede ogen aan hoe zijn gevel als urinoir wordt gebruikt door de bezoekers. Joke houdt al haar ramen dicht omdat ze de herrie van de botsauto's niet langer aan kan horen. Volgens Sjaak van der Tak, de burgemeester van Monster, is het Kerkpad waar Joke en Nico wonen de beste plek voor de kermis. Maar daar zijn de buren het helemaal niet mee eens. Zij willen het jaarlijkse festijn voorgoed uit hun smalle straatje bannen en schakelen De Vakantierechter in.

Kwekkende Kwelgeest.

In Capelle aan de IJssel maakt de ene buurman grote bezwaren tegen de fazant die de andere buurman in zijn volière in de binnentuin houdt. In het voorjaar en aanloop naar de zomer uit het beest een paringsroep die hem door merg en been gaat. De ene partij piekert er niet over om de fazant weg te doen. De andere eist dat de fazant in de paringstijd uit logeren gaat.