Gemeente Leeuwarden

Bijeenkomst herziening bestemmingsplannen Vosseparkwijk

Bron: Gemeente Leeuwarden (21-05-2008) In samenwerking met het wijkpanel organiseert de gemeente Leeuwarden op dinsdag 27 mei van 19.30 tot 21.30 uur in het gebouw van de NHL, Tesselschadestraat 12 een informatiebijeenkomst over de Herziening bestemmingsplannen Vosseparkwijk. De gemeenteraad van Leeuwarden wil voordat zij opdracht aan burgemeester en wethouders geeft om de herziening van het bestemmingsplan voor te bereiden graag met bewoners van gedachte wisselen. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd.

Wijkbewoners van de Vosseparkwijk kunnen op deze avond wensen en ideeën over het bestemmingsplan kenbaar te maken. Er is ruimschoots de gelegenheid om ook zelf onderwerpen in te brengen. Onderwerpen die in het bestemmingsplan aan de orde kunnen komen, zijn bijvoorbeeld `groen in de wijk', welke verschillende functies, zoals wonen, winkels, scholen, sport en horeca zijn toegestaan. Op het stadskantoor ligt ook een uitgebreide folder over de verschillende facetten van een bestemmingsplan.

De gemeente Leeuwarden actualiseert alle verouderde bestemmingsplannen. Veel plannen zijn ouder dan 10 jaar, waardoor de looptijd is verstreken. De gemeente maakt van de gelegenheid gebruik om een aantal bestemmingsplannen samen te voegen, zodat het grote aantal van zo'n 140 plannen teruggebracht wordt tot maximaal 40.