Gemeente Etten-Leur

Delegatie uit Siauliai op bezoek

Delegatie van gemeentebestuur en brandweer zusterstad Siauliai bezoekt Etten-Leur

Een delegatie van het gemeentebestuur en van de brandweer van de stad Siauliai in Litouwen brengt van 27 tot 30 mei aanstaande een werkbezoek aan Etten-Leur. Het bezoek heeft plaats in het kader van de stedenband en de uitwisselingen die beide plaatsen al ruim vijftien jaar met elkaar hebben.

De delegatie bestaat uit de burgemeester van Siauliai, drie raadsleden, de commandant van de brandweer, het hoofd van de brandweerkazerne en een ambtenaar internationale betrekkingen van de zusterstad.

Het B en W-college van Etten-Leur ontvangt het Litouwse gezelschap officieel op dinsdag 27 mei, om 12.00 uur in het Oude Raadhuis aan de Markt. Ook een vertegenwoordiging van de Stichting Stedenband is daarbij aanwezig.

In de namiddag krijgen de gasten een uiteenzetting over de stedenbouwkundige ontwikkelingen in Etten-Leur, gevolgd door een rondrit. Aansluitend wordt de Vincent van Gogh-wandeling met een gids gelopen.

Op woensdag 28 mei bezoekt de delegatie Het Anbarg van Avoord Zorg en Wonen, het complex Kloostergaard aan de Bisschopsmolenstraat en de zorgboerderij in Achtmaal.

Het programma op donderdag 29 mei bestaat uit bezoeken aan de brandweer in Etten-Leur en Breda, aan het Veiligheidsoefencentrum in Tilburg en aan de Gemeenschappelijke Meldkamer Midden- en West-Brabant in dezelfde stad.

's Avonds verzorgt de Stichting Stedenband Etten-Leur / Siauliai in het Trouwkerkje een afsluitende en ontspannende bijeenkomst. Om 20.15 uur verricht daar burgemeester G. Miksys van Siauliai de officiële opening van de tentoonstelling van werken van de Siauliaise kunstenaar Martynas Gaubas.

Op 30 mei keert het gezelschap terug naar Litouwen.

Raadsvergadering

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl