Gemeente Roermond

Finale verkeersquiz voor scholieren

Dinsdag 27 mei aanstaande vanaf 13.00 uur vindt in het CBR-gebouw te Leudal (Rijksweg 5, Horn) de finale plaats van de verkeersquiz Ken je regels. Hieraan nemen scholieren van het voortgezet onderwijs in Roermond deel. Tijdens de verkeersquiz wordt de kennis van verkeersregels bij scholieren getoetst. In de finaleronde worden kandidaten door een officiële rijksexaminator aan de tand gevoeld. De finalisten krijgen in het examenlokaal met behulp van cd-i twintig examenvragen voorgelegd.

In de gemeente Roermond zijn in 2006 in het verkeer 4 doden en 75 gewonden geregistreerd. Roermond kent ten opzichte van heel Limburg meer slachtoffers in de categorie fietsers en bromfietsers. Eén op de vijf fietsslachtoffers valt in de leeftijdsgroep 12 t/m 17 jaar. Veelal betreft het hier scholieren uit het voortgezet onderwijs. Dit voor de regio Roermond ongunstige cijfer is voor de werkgroep Verkeerseducatie Voortgezet Onderwijs Roermond (een werkgroep bestaande uit alle Roermondse scholen in het voortgezet onderwijs, gemeente, Fietsersbond afdeling Midden-Limburg en regiopolitie) aanleiding om, evenals in voorgaande jaren, weer op alle Roermondse V.O.-scholen een verkeersquiz te organiseren.

In deze quiz wordt kennis van de verkeersregels bij de leerlingen getoetst. De quiz is inmiddels op de meeste scholen gehouden voor de leerlingen van het derde leerjaar. Per school worden de vier beste kandidaten afgevaardigd naar de finaleronde. Alle deelnemers aan de quiz ontvangen een prijs. Het schoolteam dat het beste heeft gepresteerd ontvangt een beker. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) is evenals in voorgaande jaren bereid gevonden om haar medewerking te verlenen aan de finaleronde.

Programma:

13.00 uur: Samenkomst in CBR-gebouw te Leudal (Rijksweg 5, Horn)

13.15 uur: Uitleg door de heer Ron Jacquemont van het CBR

14.00 uur: Einde quiz en terug naar wachtruimte.

14.20 uur: Uitslag en prijsuitreiking door wethouder IJff van Verkeer

14.30 uur: Afsluiting

Publicatiedatum: 21-5-2008 Bijgewerkt: 21-5-2008