TNO

Algemene Vergadering EuroNCAP in Helmond

23 mei 2008 - Op 27 mei vindt in het Kasteel van Helmond de jaarlijkse Algemene Vergadering van EuroNCAP plaats. Tijdens deze vergadering zal EuroNCap de industrie informeren over nieuwe ontwikkelingen en standaarden. De organisatie van deze vergadering is in handen van TNO.

Het is niet toevallig dat EuroNCAP in Helmond vergadert. De Automotive activiteiten van TNO zijn gevestigd in Helmond en binnenkort worden de nieuwe testfaciliteiten van TTAI in gebruik genomen. TTAI is een joint venture van het gerenommeerde Duitse instituut TÜV Rheinland en het Nederlandse TNO.

Binnen deze samenwerking houden zij zich onder andere bezig met het uitvoeren van botsproeven en het onderzoeken van voetgangersveiligheid. De testfaciliteiten van TTAI maken deel uit van de High Tech Automotive Campus. De regio Zuidoost-Brabant en in het bijzonder Helmond zijn daarmee niet alleen het kloppend hart van Automotive Nederland, maar ook van een belangrijke 'Euregio'. Net over de grens in België en Duitsland is de auto-industrie ook immers sterk vertegenwoordigd.

Ir. R. (Richard) Schram
Tel: 040 265 26 56