Gemeente Sneek


ykk-kurobebezoekt sneek

Mr. Yoshida, President of YKK-Kurobebezoekt Sneek

Op dinsdag 27 mei bezoekt Mr. Tadahiro Yoshida op verzoek van Burgemeester Brok samen met Mr. Kiyomune Nomura (Managing Director YKK Europe) en de heer Bart van der Vliet (managing Director YKK Netherlands) de gemeente Sneek.

YKK is een Japanse multinational die sinds 1964 een vestiging heeft in Sneek .YKK was het eerste Japanse bedrijf dat zich in Nederland vestigde, en na Honda in Belgie het tweede bedrijf in Europa. YKK heeft 132 vestigingen verspreid over 70 landen. De hoofdvestiging van YKK staat in Kurobe. Wereldwijd zijn er 36.000 mensen werkzaam en kent bedrijf het een jaaromzet van 4,5 biljoen US dollars.

Het gezelschap wordt om 17.00 uur ontvangen op het bordes van het gemeentehuis door middel van een optreden van de Snitser Skotsploech. Vervolgens worden zij in de Grote Raadszaal door burgemeester Brok toegesproken en zal de burgemeester een cadeau overhandigen aan mr. Yoshida.

In de Rennenbergkamer van de gemeente Sneek is een Kurobe-expositie ingericht speciaal voor dit ontvangst waarbij foto's van de oprichter wijlen Tadao Yoshida zijn tentoongesteld, deze zullen door zijn zoon worden bezichtigd.

Aansluitend vindt een korte kennismaking met de stuurgroepleden plaats. Zij zetten zich in voor de vriendschapsbanden met Kurobe.