Provincie Noord-Holland

Gedeputeerden bezoeken Noord-Hollandse favorieten

27-5-2008

Gedeputeerde Sascha Baggerman bezocht vrijdag 23 mei de Bijbelse Tuin in Hoofddorp en gedeputeerde Cornelis Mooij deelde die dag verkeersdiplomas uit aan jeugdige fietsers in Haarlem.

In februari is de fiets als favoriete vervoermiddel gekozen op www.watkiesjij.nu en in maart heeft de Noord-Hollander de Bijbelse Tuin als mooiste religieuze plek gekozen. Op de site www.watkiesjij.nu kan gestemd worden op Noord-Hollandse favorieten.

Leerlingen Zuidwester krijgen verkeersdiploma

De provincie beheert zon 385 kilometer (provinciaal) fietspad, geeft subsidies aan gemeenten voor uitbreiding van hun fietspadennetwerk en geeft subsidies voor verkeerseducatieprojecten op basisscholen.

Vorige week hebben de leerlingen van groep 7 van OBS De Zuidwester in Haarlem het praktisch verkeersexamen op de fiets gedaan. Bij dit examen fietsen de kinderen een route, waarbij wordt gekeken of zij de verkeersregels kennen en goed toepassen. Gedeputeerde Cornelis Mooij van Verkeer en Vervoer deelde de verkeersdiplomas persoonlijk aan de trotse leerlingen uit.

Verkeersdiploma

Bijbelse Tuin favoriet

De Bijbelse Tuin in Hoofddorp is op www.watkiesjij.nu door de Noord-Hollanders gekozen als favoriete religieuze plek in de provincie. Gedeputeerde Sascha Baggerman overhandigde daar een symbolische prijs en onthulde een nieuw bewegwijzeringbord. Ook burgemeester Weterings van Haarlemmermeer was aanwezig. Pastoor van Lent, initiatiefnemer van de tuin, verzorgde samen met enkele vrijwilligers een rondwandeling door de tuin.

Bijbelse tuin

Wat kies jij

De fiets en de Bijbelse Tuin zijn winnaars in het kader van de begrotingscampagne van de provincie Noord-Holland. Op de website www.watkiesjij.nu kan iedereen het hele jaar door zijn of haar favoriet in de provincie Noord-Holland kiezen. Dit keer gaat het niet om het stemmen op politieke partijen of op (toekomstige) BNers, maar bijvoorbeeld je favoriete vervoer of religieuze plek. Op dit moment kun je op www.watkiesjij.nu stemmen op je favoriete plek om te varen in Noord-Holland.

Nieuwsredactie