Gemeente Oldebroek


Druk bezochte informatieavond reconstructie Stationsweg in Wezep



Op maandagavond 19 mei jl. heeft de gemeente Oldebroek belangstellenden geïnformeerd over de plannen met de Stationsweg tussen de Zuiderzeestraatweg en de Keizersweg.

Randvoorwaarden
Twee studenten van hogeschool Van Hall-Larenstein werkt, onder begeleiding van ingenieursbureau Breijn uit Arnhem en de gemeente, aan de plannen voor de reconstructie. Zij hebben drie varianten uitgewerkt waarbij rekening is gehouden met een aantal van te voren opgestelde randvoorwaarden. Zo wordt bijvoorbeeld het fietsverkeer gescheiden van het autoverkeer, de rijbaan mag niet te smal worden en er moet ruimte gevonden worden om parkeerplaatsen te maken.

Varianten
De eerste variant kent voet- en fietspaden aan beide zijden van de weg, parkeergelegenheid aan de westkant, en een rijbaan van ca. 6,40 m breed. De tweede variant kent voetpaden aan beide kanten van de weg, een fietspad aan een zijde (de oostkant, voor twee richtingen), parkeergelegenheid aan de westkant en een rijbaan van ca. 6,40 m breed. De derde variant lijkt op variant 1, er komt alleen parkeergelegenheid op het deel van de Stationsweg tussen de Brinkstraat en de Oranjeboomlaan. Verder komen aan beide zijden van de weg voet- en fietspaden, waarbij de fietspaden van de weg zijn gescheiden door zogenaamde verhoogde rabatstroken. Ook hier is de rijbaan van ca. 6,40 m breed. Geen van de plannen heeft snelheidremmende maatregelen zoals bijvoorbeeld een drempel of een plateau. Wel zal geluidreducerend asfalt aan worden gebracht.

Vragen
De bewoners kregen na de presentaties gelegenheid om vragen te stellen en daar werd goed gebruik van gemaakt. Na een hoofdelijke stemming bleek dat de meeste voorkeur uitgaat naar variant 1, met zo mogelijk een beetje van variant 3. Geprobeerd wordt om rekening te houden met de suggesties en voorkeuren van de bewoners. Zodra er een nieuw uitgewerkt plan is, wordt dit opnieuw aan de belangstellenden gepresenteerd.