Deelgemeente Charlois Rotterdam

Dinsdag 27 mei: Europese Dag van de Buren in Charlois!

Op dinsdag 27 mei wordt in Charlois voor de derde keer de Europese Dag van de Buren gevierd. U bent van harte welkom bij de slotbijeenkomst van 17.30 tot 20.00 uur in Theater Zuidplein.

Deze dag staat in het teken van de kennismaking. Immers, voor het leven in buurt of wijk is het niet alleen belangrijk dat de buurt schoon, heel en veilig is, maar net zo goed dat bewoners elkaar kennen en op een prettige manier samenleven. Een goede buur is immers beter dan een verre vriend!

Daarom heeft de deelgemeente haar bewoners via een oproep in de krant uitgedaagd om met nieuwe en creatieve ideeën te komen hoe zij hun straat- en buurtgenoten (nog beter) kunnen leren kennen en zo hun straat leuker en gezelliger kunnen maken. En deze ideeën te presenteren tijdens de Europese dag van de buren op dinsdag 27 mei aanstaande. De twee meest creatieve, kansrijke en originele straatideeën onder de 1.000 worden uitgevoerd. Inmiddels hebben veertien straten 18 ideeën ingediend!

Tijdens de Europese dag van de Buren presenteert iedere straat zijn straatidee aan een jury, bestaande uit leden van de deelraad en de Ouderen Adviesraad. Ook Europarlementariër Cornelis Visser zal deel uitmaken van de jury.

Jurering

Op dinsdag 27 mei aanstaande gaat om 16.00 uur de jury op pad. Op de fiets rijdt de jury langs alle deelnemende straten, waar zij ter plekke kennismaken met de bewoners en het idee dat zij hebben bedacht om hun straat leuker en gezelliger te maken.

Alle deelnemende straten krijgen tevens een smakelijke verrassing.

Slotfeest

Vervolgens gaan alle deelnemers naar Theater Zuidplein, waar vanaf 17.30 uur de slotbijeenkomst wordt gehouden. Hierbij zal Europarlementariër Cornelis Visser eveneens aanwezig zijn.

Tijdens deze bijeenkomst maakt dagelijks bestuurder Lionel Martijn omstreeks 18.30 uur de twee beste straatideeën bekend.