Gemeente Aalten


Gedeputeerde Marijke van Haaren bezoekt Aalten

Op vrijdagmiddag 23 mei heeft gedeputeerde Marijke van Haaren van de Provincie Gelderland een werkbezoek aan onze gemeente gebracht. De gedeputeerde was door het college uitgenodigd om onder meer de verkeerssituatie op de Ringweg (N318) te bespreken.

Verzoek fietsbrug over de N318

Tijdens het werkbezoek heeft wethouder Rijks aandacht gevraagd voor de fietsvoorziening langs de Ringweg en de oversteek nabij de Elshoekweg. Naast het verbeteren van de aansluiting, moet ook de oversteekbaarheid verbeteren. Tevens is het terugdringen van de geluidsoverlast voor de bewoners op het Hoge Veld, grenzend aan de N318, een wens. De actiegroep Oversteek N318 heeft samen met kinderen van basisschool De Triangel een petitie aangeboden. Hierin verzoeken zij om een fietsbrug over de N318 te realiseren. Voor de zomervakantie wil de Provincie met een rapportage komen met hierin onder meer een oplossing voor deze gevaarlijke oversteek.

Overige bespreekpunten

Naast de verkeerssituatie op de Ringweg werd ook aandacht gevraagd voor de ontsluiting nabij Intratuin in Bredevoort. Door het grote aantal bezoekers van het stadje Bredevoort, een van de 25 Europese boekensteden, en de ontwikkeling van Intratuin is een goede ontsluiting belangrijk. Een ander agendapunt was het verbeteren van de stationsomgeving van Aalten als onderdeel van het in 2007, tussen alle partijen die betrokken zijn bij de lijn Arnhem-Winterswijk, afgesloten Veiligheidsarrangement. Grote investeringen zijn noodzakelijk en wordt daarom bij de Provincie onder de aandacht gebracht.