Gemeente Sneek


gezinnen met wwb-uitkering in zuidwesthoek

Gratis computercursus voor gezinnen met WWB-uitkering in Zuidwesthoek

De gemeenten Bolsward, Gaasterlân-Sleat, Nijefurd, Lemsterland, Littenseradiel, Skarsterlân, Sneek, Wûnseradiel en Wymbritseradiel gaan, in samenwerking met het Friesland College, van start met het computerproject P3. Dit project is bedoeld voor ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar met een laag inkomen.

De gemeenten in Zuidwest Friesland vinden het belangrijk dat ook ouders en kinderen met weinig geld leren omgaan met een computer en de mogelijkheden van internet en e-mail leren kennen. Daarom krijgen de gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar die aangewezen zijn op een WWB-uitkering de mogelijkheid aan het project deel te nemen.

In het kader van het P3-project wordt aan de deelnemers een cursus en het gebruik van een computer aangeboden. Voor de start van het project ondertekenen de deelnemers een deelnemerscontract. Wanneer de deelnemers zich aan alle voorwaarden van dit contract hebben gehouden mogen ze de computer aan het eind van de cursus houden.

In het najaar zullen de eerste cursussen van start gaan. Hiervoor zijn de afgelopen week uitnodigingsbrieven verstuurd aan gezinnen met kinderen met een WWB-uitkering.
Het aantal plaatsen is beperkt tot 200. De aanmeldingen, via het antwoordstrookje bij de uitnodigingsbrief, worden op volgorde van binnenkomst behandeld.