Politie Zuid-Holland-Zuid

26/5 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 27-05-2008 o Persberichten district II

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL
SLIEDRECHT Op de Stationsweg heeft op zondagmiddag 25 mei een verkeersongeval tussen een personenauto en een fietser. Een 65-jarige vrouw reed met haar fiets en haar hondje over het trottoir, komende uit de richting van de Kerkbuurt. Nadat zij een bankgebouw passeerde, kwam van rechts een 27-jarige man met een personenauto vanaf de parkeerplaats. De vrouw botste hierbij met haar fiets tegen de linkervoorzijde van de auto en viel. De vrouw liep hierbij een hoofdwond en schaafwonden aan haar arm op. De ambulance kwam ter plaatse en bracht de vrouw voor behandeling naar het ziekenhuis in Dordrecht. De 27-jarige man heeft de vrouw in de avonduren in het ziekenhuis opgehaald waarna hij haar thuisbracht. Ook ontfermde de man zich over haar hondje en fiets.

VERDACHTEN ONTKOMEN NA INBRAAK
LEERDAM Op zondagmiddag 25 mei hebben onbekenden in een woning aan de Fonteinstraat ingebroken. De politie kreeg een melding van een inbraak die op heterdaad zou zijn ontdekt. Eén van de politieagenten ging daarop onopvallend ter plaatse en sprak in de buurt van de woning de melder aan. Op dat moment kregen de daders hoogstwaarschijnlijk de aanwezige agent in de gaten en stormden over de schutting naar buiten. Eén van de personen zakte hierbij door het dak. Hij wist, evenals de andere 3 tot 4 personen die over de daken van de tegen elkaar gebouwde schuurtjes weg konden komen, te ontkomen. Volgens een getuige zouden de verdachten de Meent zijn op gerend richting de Emmalaan. Een passant verklaarde te hebben gezien dat de verdachten in een Citroen met witte kentekenplaat waren weggereden. De politie vonden na de ontvluchting drie sokken, vermoedelijk als handschoen gebruikt bij de inbraak. Deze zijn door de Technische Recherche meegenomen voor onderzoek.
GETUIGEN
Heeft u iets gezien van de situatie rondom deze inbraak? Heeft u iets gezien van de verdachten of heeft u andere informatie die de politie kan gebruiken bij de opsporing van de inbrekers? Neemt u dan contact op met uw buurtagent in Leerdam of de recherche in Gorinchem. Dit kan telefonisch op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

ZEVEN BOETES
MEERKERK Bij een routinecontrole zondagmiddag 25 mei langs de A27 is een 46-jarige inwoner van Loenhout (België) door de politie aangehouden omdat hij nog zeven onbetaalde boetes had voor een totaalbedrag van 1164 euro. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij de boetes heeft betaald. De man is daarna in vrijheid gesteld.

DOORRIJDEN NA AANRIJDING
SLIEDRECHT - Een 26-jarige man uit Alblasserdam is zondagmiddag 25 mei aangehouden omdat hij was doorgereden na een aanrijding op de Baanhoek in Sliedrecht. Bij de aanrijding zijn geen gewonden gevallen. De verdachte is in de bocht op de rijbaan terechtgekomen voor het tegemoetkomend verkeer en heeft daarbij de linker voorkant van een rijdende auto geraakt. Na de aanrijding is hij direct doorgereden. Getuigen hadden het kenteken gezien, waarop de politie de bestuurder in zijn woning kon aanhouden. De man is meegenomen naar het politiebureau, waar hij na verhoor met een dagvaarding in vrijheid is gesteld. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

MISHANDELING
NIEUW-LEKKERLAND In een woning aan de Hoogaarslaan heeft de politie op zondagavond 25 mei een 44-jarige man uit Nieuw-Lekkerland aangehouden op verdenking van mishandeling. De man kreeg onder invloed van alcohol ruzie met zijn vrouw. De vrouw bleek een schaafwond te hebben aan haar borst. Bij de aanhouding werd duidelijk dat de man zijn partner al eerder had verwond. De man is overgebracht naar het politiebureau in Dordrecht waar hij een nachtje verbleef te ontnuchtering. Mogelijk doet de vrouw nog aangifte van mishandeling. De man zal worden gehoord.

DRONKEN BESTUURDER OP ZOEK NAAR PIZZA AANGEHOUDEN NIEUW-LEKKERLAND De politie heeft op zondagavond 25 mei op de Hoogaarslaan een dronken bestuurder aangehouden. Surveillerende agenten werden aangesproken door een omstander die zag dat de bestuurder onvast ter been achter het stuur was gestapt. Eén van de agenten trof de man in zijn auto geparkeerd aan op de kruising van de Lekdijk en de Middelweg. De man stapte uit zijn auto en verklaarde dat hij bij een vriend ging slapen en niet ging rijden. Toen de agent daarop wegliep sprak de dronken man, een 33-jarige man uit Nieuw-Lekkerland, de agent opnieuw aan. Hij vroeg of de politie hem naar een pizzeria wilde brengen omdat de man honger had. Aan dit verzoek werd niet voldaan. Omdat bij de agenten het vermoeden bestond dat de man zelf zijn honger ging stillen, werd na een rondje Surveillance de plaats van de geparkeerde auto opnieuw bezocht. De auto bleek verdwenen. Bij de pizzeria aan de Hoogaarslaan stond de auto met daarin de bestuurder met zijn hond. De man werd hierop aangehouden. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek een promillage van maar liefst 2,44 promille (1060 ugl). Dit is vijf keer de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

GEEN RIJBEWIJS EN LEGITIMATIE
SLIEDRECHT In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 41-jarige man en een 33-jarige man, beiden uit Arnhem, aangehouden. Surveillerende agenten zagen de bestuurder met drie andere inzittenden rijden over de A-15. Bij controle van het kenteken bleek dat de bestuurder nog een boete had openstaan van 255 euro en zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Eén van de andere inzittenden, een 33-jarige man uit Arnhem gaf een valse naam op en zich niet kon legitimeren. Ook hij werd aangehouden. Alle inzittenden werden overgebracht naar het politiebureau in Sliedrecht. De boetes werden hier betaald waarna de vier werden heengezonden. De politie maakt een dossier op.

BEDREIGING OP INTERNET
PAPENDRECHT De politie heeft maandagochtend 26 mei een 27-jarige inwoner uit Papendrecht in zijn woning aan de Meindert Hobbemastraat aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij een agent heeft bedreigd op internet. Op 10 maart werd het voertuig van de verdachte onderworpen aan een geluidscontrole. Bij de controle bleek het voertuig teveel geluid te maken. Enige tijd na de controle plaatste de verdachte een bericht op intranet waarin hij bedreigende taal gebruikte in de richting van de agent die de controle had uitgevoerd. Het bericht is inmiddels verwijderd, maar de verdachte is in zijn woning aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en wordt gehoord.