Datum: 27 mei 2008

Leiden Schennispleger aangehouden De politie heeft maandagmiddag 26 mei een 57 jarige Katwijker aangehouden op verdenking van het plegen van openbare schennis. De Katwijker zat met ontbloot bovenlichaam in zijn auto op de Lammermarkt en bevredigde zichzelf. Een medewerker van stadstoezicht betrapte de man en belde de politie.

Leiden Inbraak in kledingwinkel en verdachte omstandigheden De politie heeft dinsdag 27 mei rond 03.00 uur op de Apothekersdijk een 18 jarige man uit Delft en een man van onbekende leeftijd en woon- of verblijfplaats aangehouden. Agenten keken op dat moment uit naar kledingwinkel-inbrekers. Aan het Vijf Meiplein was rond 01.40 uur ingebroken in een kledingwinkel en waren de dieven, drie in getal, die met een onbekende hoeveelheid kleding op scooters waren weggereden. In een steegje aan de Hoflaan vond de politie een onbeheerde scooter. Of deze bij de inbraak is gebruikt is nog niet bekend. De scooter is wel voor het onderzoek meegenomen. Op de Haarlemmerstraat zagen agenten de twee zich op verdachte wijze ophouden. Toen zij de agenten in de gaten kregen, gingen zij er vandoor. Eén van de verdachten sprong in het water om aan de agenten te ontkomen. Helaas voor hem, werd hij daar uit gehaald en net zoals zijn aangehouden maat, voor het verdere onderzoek ingesloten. De politie heeft bij hen gereedschap gevonden dat bij inbraken wordt gebruikt. Of de twee ook daadwerkelijk ook verdachte zijn aan de inbraak in de kledingwinkel is nog onbekend.

Leiden Politie neemt rijbewijs in De politie heeft maandagavond 26 mei het rijbewijs ingenomen van een 30 jarige automobilist uit Leiden. De man had rond 22.40 uur met zijn auto een bocht van de Herenstraat gemist en botste op een daar geplaatste plantenbak. De auto had flinke schade. De man bleek onder invloed te zijn. Na zijn aanhouding volgde aan het politiebureau een ademanalyse waarvan de uitslag 810 ug/l. was. (limiet 220 ug/l.). Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Voorschoten Aanhouding voor bedreiging De politie heeft maandagavond 26 mei aan het Ter Lips een 34 jarige man uit Leiden aangehouden. Zijn aanhouding volgde na de melding van een bewoonster aan het Oosterbosch dat hij bij haar in haar tuin had gestaan en haar bedreigd had. Daarbij dacht de vrouw een vuurwapen gezien te hebben. De man en de vrouw kennen elkaar. De aanhouding van de man gebeurde dan ook met de nodige voorzichtigheid. Uiteindelijk trof de politie een luchtdrukwapen bij hem aan. Dit wapen is in beslag genomen en wordt verder onderzocht. De verdachte is voor het onderzoek nog ingesloten.

Alphen aan den Rijn Vernieling telefooncel De politie heeft dankzij de melding van een getuige, maandag 26 mei rond 23.15 uur aan de Herenhof een 18 jarige jongen uit Alphen aan den Rijn aangehouden voor het vernielen van een ruit van een daar geplaatste telefooncel. De jongen gaf een trap tegen de telefooncel waardoor het glas het begaf. Volgens hem was vernieling nooit zijn bedoeling geweest maar deed hij dit nadat iets opspeelde binnen een groep jongens waarvan hij deel uit maakte. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Alphen aan den Rijn Hennepvondsten De politie heeft vorige week, op woensdag 21 mei, op een aantal locaties in Alphen aan den Rijn in het kader van een hennepactie, hennep aangetroffen. Eerder al meldde de politie dat op een zolder van een woning aan de Stoelmatter een werkende hennepkwekerij werd ontdekt met 252 plantjes. Dezelfde dag zocht de politie naar aanleiding van tips ook naar hennep op de Hoorn en de Louise de Colignystraat. In de woning aan de Louise de Colignystraat troffen agenten twee zakken met hennep aan. De bewoner is in deze zaak gehoord. In een pand aan de Hoorn bevond zich een in werking zijnde hennepkwekerij van 173 planten. In deze zaak is niemand aangehouden. Bij de actie was het energiebedrijf aanwezig om te controleren of de stroom op een legale manier werd afgenomen. Ook een bedrijf dat zich richt op de vernietiging van de hennepplanten was aanwezig om de politie te ondersteunen.

Tip de politie De politie vraagt vermoedens over de aanwezigheid van hennepkwekerijen altijd uit te spreken. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op branden en waterlekkages aanwezig. Daarnaast verbruikt een in werking zijnde hennepkwekerij veel stroom en vaak wordt de stroom dan ook illegaal afgetapt. Dit kost de energiebedrijven en dus ook de maatschappij veel geld, zij zijn daarom ook getergd om hennepkwekerijen op te doeken. Informatie kan doorgegeven worden via 0900 - 8844 of, indien men anoniem wenst te blijven, via 0800 - 7000.

Gouda Jongens stelen fietsverlichting De politie heeft maandag 26 mei rond 19.30 drie jongens uit Gouda van 13, 14 en 15 jaar aangehouden. Beelden van stadstoezicht registreerden dat de jongens tussen de bij het NS-Station aan het Burgemeester Jamesplein gestalde fietsen liepen en er fietsverlichting afhaalden. De drie hadden inderdaad verlichting maar ook een fietscomputer in hun bezit. De politie heeft dit in beslag genomen en de jongens aan het bureau gesproken. Zij zijn daarna weer in vrijheid gesteld. De politie beslist vandaag welk vervolg dit voor de jongens gaat krijgen.

Gouda Politie treft verdovende middelen en vuurwapen aan De politie heeft dinsdag 27 mei rond 02.45 uur een 38 jarige man uit Groningen aangehouden en zijn auto inbeslaggenomen. In de auto van de man werd een zakje met vermoedelijk cocaïne gevonden en een vuurwapen. Op het terrein van een tankstation in Gouda kregen agenten de man en zijn auto in de gaten. Omdat hij zich nogal verdacht gedroeg wilden agenten hem wel even spreken. Op de Rijksweg A12 probeerde hij daar aan te ontkomen door wel zo'n 190 km/h. te gaan rijden. Vanwege deze snelheidsovertreding heeft de politie het rijbewijs van de verdachte ingenomen. Op een parkeerterrein voor vrachtauto's bij De Meern probeerde de verdachte zich met zijn auto achter vrachtauto's te verbergen. Hij werd toch opgemerkt door de Goudse Politie en agenten van het regiokorps Utrecht. De verdachte is voor het onderzoek ingesloten.

Krimpen aan de Lek Verdachte van diefstal uit bedrijf aangehouden De politie van het korps Rotterdam-Rijnmond heeft zondagavond een 67 jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van diefstal vanaf een bouwterrein aan de Noord. Een getuige zag een persoon zich verdacht ophouden op het terrein en belde de eigenaar. Deze trof de verdachte aan met tassen vol kabels. De verdachte probeerde weg te fietsen, echter de eigenaar stak een hockeystick tussen de spaken. De verdachte kwam ten val en is er rennend vandoor gegaan met de eigenaar op de hielen. De ingeseinde politie hield de man snel aan. De verdachte is later overgedragen aan Politie Hollands Midden voor het verdere onderzoek.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --