Persberichten Lekstroom, 09.50 uur

Utrecht, 27-05-2008

Verkeersongeval

NIEUWEGEIN Maandagavond 26 mei heeft een ongeval tussen een fietser en een automobilist plaatsgevonden op de kruising van de Klauwiersingel met de Braamsluiter.

Omstreeks 22.50 uur fietste een 12-jarige jongen uit Nieuwegein met hoge snelheid over de Klauwiersingel komende uit de richting van de Ringdijk. Op het kruispunt verleende de jongen geen voorrang aan een voor hem van rechts komende automobilist. De 50-jarige automobilist uit Nieuwegein kon de jongen niet meer ontwijken en een botsing was het gevolg. De 12-jarige Nieuwegeiner is met rugklachten naar het ziekenhuis overgebracht.

Tasjesroof

VIANEN Een 34-jarige vrouw uit Vianen is in de nacht van maandag 26 mei op dinsdagnacht 27 mei slachtoffer geworden van een tasjesroof.

Omstreeks 02.05 uur parkeerde de vrouw haar auto aan de Verduinstraat. In haar spiegel zag ze dat een man op haar af kwam rennen en snel deed ze haar portieren op slot. De man liet zich hier niet door tegenhouden en sloeg het raampje van het zijportier in. Vervolgens kon de verdachte met geweld het tasje van de vrouw afpakken.

Het signalement van de dader is:


- Witte trui met capuchon


- Noord Afrikaans uiterlijk


- Spijkerbroek


- Normaal postuur


- 1.70 m / 1.75m lang

De politie doet onderzoek naar de verdachte en roept getuigen op zich te melden. Heeft u iets gezien of gehoord over deze misdaad, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem misdaad melden via het nummer 0800-7000