Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 23 mei

* GETUIGENOPROEP NA DIEFSTAL MOTOREN
ROTTERDAM-WEST - De politie onderzoekt de toedracht van een diefstal van een vijftal motoren in de Spaanse Polder. Tussen dinsdagavond (20 mei) kwart voor tien en woensdagochtend half negen hebben onbekende(n) vijf motoren gestolen van een bedrijf waar verschillende ruimtes worden verhuurd aan de Graafstroomstraat. In enkele ruimtes had een gedupeerde 42-jarige Schiedammer enkele motoren (bijna allemaal Harleys) staan die hij voor andere mensen repareerde. In de nacht van dinsdag op woensdag rond kwart voor vier was er op een beeld van een camera te zien dat een kleine transportbus, mogelijk een model als een Opel Vivaro, waarin goederen werden geladen. Mogelijk is er meerdere malen gereden, of waren er ook andere vervoermiddelen ingeschakeld door de daders. De bus was grijs van kleur en er zat net boven de banden een lichte streep, horizontaal over de gehele breedte. De totale waarde van de motoren is rond de 120.000 euro. De technische recherche heeft sporenonderzoek verricht. De politie onderzoekt de toedracht. Mogelijk dat getuigen iets gezien hebben van deze nachtelijke inbraak of zijn er mensen die anderszins informatie hebben rondom deze diefstal. Zij kunnen bellen met de recherche van district Rotterdam-West op 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000.


* GETUIGENOPROEP NA DIEFSTAL PORTOFOONS
MAASSLUIS - De politie onderzoekt de toedracht van de diefstal van een achttal portofoons bij de brandweer. Het gaat om C2000-portofoons. De politie kreeg de melding van de diefstal van acht portofoons uit een kazerne van de brandweer aan de Elektraweg. Daar zijn tussen maandagavond 19 mei rond elf uur en dinsdagochtend rond half zeven de portofoons meegenomen. De NOKIA-toestellen zijn zwart. Er zijn witte letters op gegraveerd met ondermeer de teksten: TS1210, TS1214, TS1219, TS1220, TS1227, TS1229, AL1211, AL1212. De politie onderzoekt de toedracht. De politie vraagt getuigen, of mensen die anderszins informatie hebben, om zich te melden bij de recherche van district Waterweg-Noord. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000. C2000-portofoons zijn wij diefstal waardeloos voor degene die ze meegenomen heeft. Op afstand kunnen de toestellen onklaar worden gemaakt, zodat ze niet meer te gebruiken zijn. Diefstal is zinloos.


* ONDERZOEK NAAR VAL GLAZENWASSER
SPIJKENISSE / EILANDEN - Een 21-jarige glazenwasser uit Rotterdam is donderdagochtend rond half negen op de Berenplaat van een hoogte van vijf meter naar beneden gevallen. De man werd met letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Aanvankelijk deed de politie onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE AAN DANKZIJ GETUIGE

FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een verdachte aangehouden van winkeldiefstal dankzij de hulp van een getuige. Donderdagavond rond kwart over vijf kreeg de politie melding van een diefstal van kleding uit een modezaak aan de Heymansstraat. Enkele jongens zouden de winkel rennend hebben verlaten met kleding in hun handen. Een getuige die dit had gezien, een 41-jarige man, was de jongens achterna gereden in zijn auto. Via het Spinozapark waren ze richting de Bierens de Haanweg gerend. Op de Schopenhauerweg had de oplettende getuige één van de verdachten klemgereden. Hij is er vervolgens bovenop gaan zitten. De verdachte had de kleding nog bij zich. Deze is in beslag genomen en overgebracht naar het politiebureau. De verdachte, een 17-jarige Rotterdammer, is overgenomen door agenten en overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. De politie onderzoekt de toedracht en is op zoek naar de andere verdachten.


* AANHOUDING VAN TWEE VERDACHTE AUTOKRAKERS

FEIJENOORD - RIDDERSTER - De politie heeft twee verdachte aangehouden van een autoinbraak. Vrijdagochtend rond half drie kreeg de politie de melding van een oplettende getuige dat er zou worden ingebroken in een auto die stond aan de Jan Vrijlandtsingel. De gewaarschuwde agenten zagen twee mannen die voldeden aan het signalement en hielden ze aan op de Molenvliet. Beide verdachten waren op de fiets. De fietsen zijn door agenten in beslag genomen. De mannen zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. Het gaat om een Rotterdams tweetal van 18 en 23 jaar oud.


* POLITIE HOUDT HELER AAN VIA MARKTPLAATS

WATERWEG-NOORD - De politie heeft via www.marktplaats.nl een 17-jarige verdachte van heling aangehouden. Hierdoor heeft een 23-jarige man uit Vlaardingen op donderdagmiddag (22 mei) zijn, in januari 2008 gestolen scooteronderdelen, terug gekregen. In januari 2008 deed de man uit Vlaardingen aangifte van gestolen scooteronderdelen. Deze waren van zijn scooter gedemonteerd. In maart 2008 zag hij zijn eigen scooteronderdelen op marktplaats staan. Hij herkende deze onderdelen onder andere aan diverse stickers. De oplettende Vlaardinger maakte een afspraak voor donderdag 20 maart met de aanbieder van de onderdelen. Toen hij daadwerkelijk ging kijken herkende hij nogmaals zijn eigen onderdelen. Hij zei dat hij nog even moest pinnen, maar schakelde vervolgens de politie in. Politiemensen namen de scooteronderdelen aan de Tornefors in beslag en deden onderzoek naar de zaak. Dit leidde tot de aanhouding van een 17-jarige jongen uit Schiedam voor heling. Op donderdagmiddag deed de verdachte afstand van de goederen. De 23-jarige Vlaardinger heeft daardoor zijn scooteronderdelen weer terug gekregen. De jonge verdachte moet zich verantwoorden voor de Kinderrechter.


* PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM Politiemensen van het district West hebben donderdagavond gedurende een paar uur een actie preventief fouilleren gehouden in de cirkel van het gebied Laanslootseweg, Spaanseweg, Marconiplein, Spaansebocht, Spangesekade, Da Costastraat, Mathenesserdijk en PC Hooftplein. In totaal zijn er 75 mensen gecontroleerd. Twee van hen zijn aangehouden en in verzekering gesteld voor belediging en belemmering. Er zijn geen wapens aangetroffen, burgers reageerden positief op de actie.


* TWEE VERDACHTEN AUTOKRAAK
ROTTERDAM - In de nacht van donderdag op vrijdag hebben politiemensen van het district Oost twee mannen aangehouden. Zij worden verdacht van inbraak in een auto. Om even voor half één vrijdagmorgen vroeg werd gemeld dat twee mannen op de Linker Rottekadehof aan het inbreken waren in een auto. Ze waren weggereden in een rode Fiat Punto. Op de Pompenburg werd de wagen staande gehouden en het tweetal op signalement aangehouden. Bij onderzoek bleek dat er was ingebroken in een auto (Mitsubishi Space Star) op de Linker Rottekadehof. De spullen die weg waren uit die auto kwamen overeen met wat in de Punto werd gevonden. De twee, 39 en 30 jaar oud uit Rotterdam zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Daar bleek dat de 30-jarige ook nog een
gevangenisstraf van 14 dagen tegoed had.


* STRAATROVER OP HETERDAAD BETRAPT EN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Agenten van het district Centrum zagen donderdagavond tijdens hun surveillance op de West-Kruiskade dat een man in een abri een ander in een wurggreep nam. Het slachtoffer viel op z'n buik op de grond en de verdachte pakte z'n portemonnee uit een broekzak van het slachtoffer. De politiemensen grepen direct in en arresteerden de 39-jarige dader, zonder vaste woonplaats. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Het slachtoffer is een 49-jarige Rotterdammer.

Uitgave donderdag 22 mei