ANBO

ANBO en FNV

ANBO en MAX introduceren prijs voor Goede Doel van het Jaar

De belangenvereniging voor 50-plussers ANBO komt samen met Omroep MAX met een initiatief voor de prijs van het Goede Doel van het Jaar. De prijs beoogt een jaarlijkse traditie te worden en zal eind 2008 voor de eerste keer worden uitgereikt. De prijs voor het goede doel van het jaar draagt de titel Winnaar van de ANBO MAX Goede Doelen Prijs. De winnaar krijgt een beeldje overhandigd plus zendtijd bij Omroep MAX.

ANBO en MAX willen met deze prijs hun maatschappelijke betrokkenheid tonen. Het thema van het eerste jaar is aanmoediging. Na een gedegen oriëntatie zijn er tien goede doelen genomineerd, die actief zijn in de samenleving voor bijvoorbeeld kinderen, ouderen, natuur en welzijn. Een van de criteria om voor een nominatie in aanmerking te komen is dat het goede doel wel wat extra publiciteit kan gebruiken. Liane Wubbels, directeur van ANBO: De tien genomineerden verrichten enorm veel goed werk. Wat zij gemeen hebben is dat zij best een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Een aanmoediging om door te gaan met dit goede werk.

De bijdrage van MAX bestaat er met name uit dat de omroep haar mediakanalen beschikbaar stelt om voor de ANBO MAX Goede Doelen Prijs exposure te genereren. Jan Slagter, directeur van MAX: Van oudsher hebben we goede banden met ANBO. Toen wij werden benaderd om gezamenlijk een prijs voor het goede doel van het jaar in het leven te roepen, hoefde ik niet lang te twijfelen. Een dergelijke prijs past naadloos in de maatschappelijke verantwoordelijkheid die Omroep MAX voorstaat.

De ANBO MAX Goede Doelen Prijs is een publieksprijs. Dit betekent dat geen vakjury, maar het Nederlands publiek bepaalt welk goed doel de prijs wint. Vanaf 1 juni kunnen Nederlanders daarvoor terecht op de website www.anbomaxgoededoelenprijs.nl. Dit is ook het moment dat de tien genomineerde goede doelen bekend worden. De verkiezingsperiode loopt tot 1 november 2008.

Bron: ANBO voor 50-plussers, 27 mei 2008