Politie Groningen

Dinsdag 27 mei 2008

Provincie Groningen, 27-05-2008

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Hoogeweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 629, aantal overtredingen: 137, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Groningen, Osloweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 1166, aantal overtredingen: 82, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.

Stadskanaal, Provincialeweg N366: aantal gecontroleerde voertuigen: 2048, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, snelheidslimiet: 100 km/uur.

Vlagtwedde, Weenderstraat: aantal gecontroleerde voertuigen: 177, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Sappemeer, De Vosholen: aantal gecontroleerde voertuigen: 422, aantal overtredingen: 134, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Wildervank, K.J. de Vriezestraat: aantal gecontroleerde voertuigen: 1771, aantal overtredingen: 330, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Groningen: bromfietser gewond na val

Een 22-jarige man uit Groningen is maandagavond op de kruising Nieuwe Ebbingestraat met de Rodeweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Stadjer was tegen de trottoirband gebotst en vervolgens ten val gekomen. Het slachtoffer liep zware verwondingen aan zijn been en enkel op. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: bewoner betrapt inbreker bij inbraak

Een 32-jarige man uit Groningen heeft maandagavond een inbreker in zijn woning aan de Celebesstraat betrapt. De Stadjer werd opgeschrikt door geluiden beneden in zijn woning. In de woonkamer stuitte hij vervolgens op de inbreker. De bewoner wilde de inbreker vastpakken en tegenhouden. Na een korte duw- en trekpartij wist de inbreker toch te ontkomen. De Stadjer heeft de politie een signalement van de man gegeven. Hij zal aangifte doen. De inbreker heeft zich vermoedelijk door flipperen toegang verschaft tot de woning. De voordeur stond namelijk niet op het nachtslot. Flipperen is de meest voorkomende manier van inbraken. Door de voordeur op het nachtslot te doen, kan een dergelijke inbraak worden voorkomen. De politie stelt een nader onderzoek.

Groningen: duo voor vernieling aangehouden

De politie heeft maandagnacht op de Grote Markt twee Stadjers van 21 en 22 jaar aangehouden voor vernieling. Het duo had met een viltstift een tekening gemaakt op een geparkeerde aanhanger. De mannen bekenden tijdens het verhoor een bijdrage te hebben geleverd aan de tekening. Zij mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De eigenaar van de aanhangwagen wordt benaderd voor het doen van aangifte. De tekening kan moeilijk worden verwijderd, omdat de afbeelding met een zogenoemde permanentmarker is aangebracht. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie zal beoordelen wat beide verdachte zal gaan gebeuren.

Oude Pekela: crossmotor van de weg

De politie haalde maandagavond in Oude Pekela een crossmotor van de weg. De politie zag dat een 23-jarige inwoner van Oude Pekela met de tweewieler over de Thorbeckelaan reed. Hij kon op de Rozenhof staande worden gehouden. De Pekelder was niet in het bezit van een rijbewijs, droeg geen helm en had de crosser niet verzekerd. Hij kan een reeks bekeuringen tegemoet zien.

Veendam: zonder rijbewijs onder invloed

Een 17-jarige inwoner van Oude Pekela werd maandagnacht op de Lloyds weg in Veendam betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De knaap had bovendien met een promillage van 0.7 te diep in het glaasje gekeken. Hij verklaarde achter het stuur te zijn gestapt omdat zn bij hem inzittende moeder ook te veel had gedronken om te rijden.

Zuidbroek: aanhanger schaart

Een 26-jarige automobilist uit Finsterwolde liep maandagmiddag op autosnelweg A7 bij Zuidbroek letsel op. De wagen werd ter hoogte van de oprit richting Winschoten geraakt door de auto van een 27-jarige plaatsgenoot. Deze was vermoedelijk vanaf de oprit de weg opgeschoten doordat de aanhanger achter diens wagen was gaan slingeren. De wagen van de 26-jarige kwam op de vluchtstrook tot stilstand. De auto met aanhanger botste tegen de vangrail. De 26-jarige werd met pijn aan hoofd en nek naar een ziekenhuis vervoerd. Onderzoek van de verkeerspolitie wees uit, dat de aanhanger verkeerd was beladen. Door het ongeluk kon het verkeer op de A7 ruim een uur slechts gebruik maken van één rijstrook.

Middelstum: opnieuw rijbewijs kwijt

Een 24-jarige inwoner van Toornwerd kan voorlopig weer naar vervangend vervoer omzien. Hij werd maandag op de Delleweg bij Middelstum met zijn auto betrapt met een snelheid van 143 kilometer per uur. Op die weg is 80 kilometer het maximum. De man kon zijn rijbewijs inleveren. Die procedure moet hem niet onbekend voor zijn gekomen: het was al de tweede keer sinds hij auto mag rijden dat hij het document kwijt raakte.