Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 26 mei

* FIETSENDIEF AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Oost hebben zondagavond een 42-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een fiets. Zondagavond om even na half negen werd op de Vondelweg een fietsslot doorgeknipt met een betonschaar door twee mannen. Ze legden de fiets vervolgens achterin een Opel Astra en reden weg. Politiemensen stelden een onderzoek in en traceerden de wagen aan op het Zwaanshals. In de kofferbak trof men de fiets aan, de verdachte die kwam aanlopen werd aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De fiets en de betonschaar zijn in beslag genomen. Een onderzoek naar de tweede man wordt ingesteld.


* VERNIELERS AANGEHOUDEN
SCHIEDAM - De politie heeft vijf jongeren aangehouden die verdacht worden van openlijke geweldpleging. Zondagmiddag rond vier uur kreeg de politie melding van een inbraak in een school aan de Oostsingel in Schiedam. Bij de school was men bezig met verbouwingswerkzaamheden. Agenten hoorden geschreeuw en herrie uit de school komen. Politiemensen zagen ook dat een waterstraal via de trap naar beneden kwam. Iemand stond met een brandslang in zijn handen en spoot in het trapgat. Alle aanwezig brandslangen, zowel water als poeder, waren leeggespoten in de gangen en lokalen. Er waren cementzakken geopend. Op een aantal plaatsen waren gaten geschopt in de muren. De gymzaal op de begane grond stond blank. Politiemensen hadden het gebouw omsingeld met meerdere eenheden en hielden een vijftal jongeren aan. Het gaat om Schiedamse jongeren in de leeftijd van 13, 14, 14, 14 en 20 jaar oud. Ze zijn ingesloten op een politiebureau.


* VERDACHTE WINKELDIEFSTAL
HOOGVLIET - Een 36-jarige Rotterdammer is zondagmiddag aangehouden na een winkeldiefstal aan de Kinheim. De man had voor 207,79 euro aan tandpasta gestolen om te verkopen. Hij had geld nodig, zijn bankpas was geblokkeerd en hij had een nieuw legitimatiebewijs nodig, maar hij had geen geld om het op te halen. Hij is
* POLITIE BEKEURT MAN VOOR DIERENLEED
SPIJKENISSE / EILANDEN - De politie heeft zondagmorgen rond half acht naar aanleiding van dierenleed een proces verbaal opgemaakt tegen een 36-jarige man uit Spijkenisse. Gewaarschuwde politiemensen ontdekten in een tuin bij een woning aan de Rembrandtstraat een kennel met een moederpoes en een vijftal pasgeboren poesjes. De dieren hadden daar de gehele nacht in de regen verbleven, met als gevolg dat twee poesjes waren overleden en de andere drie in kritieke toestand en onderkoeld werden aangetroffen. De politie heeft met een kruik geprobeerd de drie poesjes op te warmen. De 36-jarige eigenaar verklaarde dat hij de beestjes was vergeten binnen te halen. Tevens had hij één overleden poesje in de klikobak gegooid. Aangezien dit niet is toegestaan maakte de politie een proces verbaal op.


* MAN OVERLEDEN BIJ EVENEMENT
ROCKANJE / DE EILANDEN - De politie heeft geassisteerd bij een incident tijdens een evenement van motorraces in Rockanje bij de Ommeloop. Zaterdagmiddag rond twaalf uur kreeg de politie melding van een onwelwording. Daar was een deelnemer onwel geworden. Hij had zijn motor geparkeerd en was daarna op de grond gevallen, mogelijk door hartproblemen. Hulpdiensten hebben de 66-jarige man uit Rijswijk gereanimeerd en hem overgebracht naar een ziekenhuis, het Erasmus MC. De man is onderweg naar het ziekenhuis overleden. Omstreeks twee uur 's middags is in overleg met de burgemeester, de organisatie, familie en vrienden van de overledene besloten om het evenement door te laten gaan. Om half drie is het overlijden bekend gemaakt via de geluidsinstallatie is een indrukwekkende minuut stilte gehouden. Rond drie uur was er nog een ongeval met een motor. Na behandeling kon de bestuurder weer zijn weg vervolgen. Rond vier uur is er nog iemand aangehouden terzake wet ID en het niet hebben van een vergunning om op het strand van de
1e slag te rijden. 's Avonds rond tien voor half zeven was er wederom een valpartij bij de laatste race. Daar ging een motorrijder onderuit, daarbij nam de bestuurder een baancommissaris mee in zijn val. De man raakte licht gewond aan zijn hoofd en kon ter plaatse worden behandeld door medisch personeel. In de laatste demonstratie van de driftcars raakte 1 van de auto's van de weg. De auto raakte hierbij een stevig hek. Het voertuig raakte Total Loss en bestuurder zat gewond en bekneld in zijn auto. De man is met ernstig beenletsel naar het Erasmus MC overgebracht.

Uitgave zondag 25 mei

* ONDERZOEK NA STEEKPARTIJ / AANHOUDING VERRICHT

BARENDRECHT - De politie onderzoekt de toedracht van een steekpartij waarbij een jongen gewond raakte. Zondagochtend rond kwart voor drie kreeg de politie melding van een mogelijke steekpartij waarbij een jongen gewond raakte en in het Zuiderziekenhuis was binnengekomen. Hij had onenigheid gekregen met twee voor hem bekende jongeren op de Carnisseweg. Vervolgens ontstond er een vechtpartij. Op het moment dat het slachtoffer wegreed, stak één van de twee hem. Hij liep hierdoor een verwonding op. De 20-jarige jongen uit Barendrecht is daarop naar het Zuiderziekenhuis gegaan voor de behandeling hiervan. De politie onderzoekt de toedracht.

Aanvulling persbericht:
De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van de steekpartij. Dit heeft zondagochtend rond kwart over tien geleid tot een aanhouding van een verdachte in zijn woning aan de Warmoldstraat in Rotterdam. Daar is tevens een vuurwapen aangetroffen. Agenten hebben het wapen in beslag genomen. De 16-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM-NOORD - Zondagmorgen tussen vijf uur en negen uur controleerden agenten op de Stadhoudersweg op het gebruik van alcohol in het verkeer. De alcoholcontrole was op de Stadhoudersweg staduitgaand. In totaal werden er ongeveer 225 blaastesten afgenomen. 10 mensen aangehouden. 1 rijbewijs van een beginnend bestuurder werd ingevorderd. Tegen beginnende bestuurders werd 6 maal PV opgemaakt. Na afloop werd gepost op verdachten die zich mogelijk niet hielden aan het opgelegde rijverbod. 1 voertuig werd gecontroleerd waarbij een eerdere verdachte als passagier in het voertuig zat. Na een blaastest bleek de bestuurder van dat moment ook artikel 8. Tegen hem werd eveneens PV opgemaakt.


* AANHOUDING NA NEPVUURWAPENS
SCHIEDAM - De politie heeft een auto staandegehouden en nepvuurwapens in beslag genomen. Op zaterdagmiddag 24 mei rond half vier zijn politiemensen met spoed gegaan naar de Zwaluwlaan te Vlaardingen. Aldaar reed een personenauto met daarin en bestuurder en drie kinderen. Een agent zag daar twee kinderen met
2 sterk op vuurwapen lijkende voorwerpen naar buiten de auto aan het richten waren. De bestuurder is daarop met een speciale aanhoudingstechniek voor vuurwapengevaarlijke verdachten staande gehouden. Bleek te gaan om zeer sterk gelijkende speelgoed pistolen waarvan er een in Duitsland was gekocht. De man, een 37-jarige uit Vlaardingen, is aangehouden voor het voor handen hebben van een echt gelijkende vuurwapens. Vuurwapens inbeslag genomen door agenten.


* STEEKINCIDENT / MAN AANGEHOUDEN IN ZOETERMEER

FEIJENOORD - RIDDERSTER - De politie heeft een man aangehouden na een steekincident. Zondagmorgen rond half één kreeg de politie melding van een steekincident in een woning aan het Toutenburgplantsoen. Daar was iemand gestoken en had verwondingen aan de hand en het gezicht. Het ging om een 46-jarige Amsterdammer. De verdachte was na de onenigheid en de daarop volgende steekpartij weggereden in een auto. Het slachtoffer is overgebracht naar het Erasmus MC voor behandeling van zijn verwondingen. Politiemensen van het korps Haaglanden hebben de verdachte, een 46-jarige Rotterdammer, in Zoetermeer aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. Andere aanwezige familieleden, waaronder een aantal kinderen, kregen slachtofferhulp. Rechercheurs onderzoeken de toedracht.


* HELER NA ACHTERVOLGING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-OOST / CROOSWIJK - De politie heeft een jongen aangehouden die worden verdacht van heling. Zaterdagavond rond half acht, zagen een motorrijder van de politie, op de Pijperstraat twee jongens op een zwarte bromfiets rijden zonder kentekenplaat. Ter hoogte van de Boezemstraat gaf hij een stopteken waaraan de bestuurder geen gehoor gaf en er vandoor ging in de richting van de Koeweide. Op de Koeweide sprongen de opzittenden van de bromfiets en vluchtten weg in de richting van de Schapendreef. Hierbij lieten ze de bromfiets achter op de Koeweide. Op aanwijzen van oplettende burgers kon vervolgens de bijrijder van de bromfiets door een agent worden aangehouden in de achtertuin van een woning aan de Vleeshouwerstraat. Hij had zich verstopt onder een coniferenhaag. Bij nader onderzoek bleek dat het contactslot van de bromfiets was geforceerd en dat de cijfers van het chassisnummer waren weggevijld. De bromfiets is mogelijk afkomstig van diefstal. De bromfiets is door politiemensen in beslaggenomen en overgebracht naar een bureau voor onderzoek. De 18-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. De politie is op zoek naar de identiteit van de andere verdachte.


* AANHOUDING NA PANIEKKNOP
FEIJENOORD-RIDDERSTER / BLOEMHOF - De politie heeft binnen tien minuten twee mannen aangehouden die een medewerker hadden bedreigd bij een winkel aan de Groene Hilledijk. Zaterdagavond rond acht uur kreeg de politie melding vanuit een winkel. Daar had een medewerker de paniekknop ingedrukt nadat deze onenigheid had gehad in de winkel met twee bekenden. Deze twee mannen zijn de winkel uitgestapt en in een auto weggereden. Door middel van camera's volgden de medewerkers van de afdeling Cameratoezicht de auto. Op de Pleinweg bij het Zuidplein stond de auto stil voor het verkeerslicht. Via een speciale aanhoudingstechniek voor gevaarlijke verdachten, zijn de twee uit hun auto gehaald door gewaarschuwde agenten. De personenauto is in beslag genomen. Het Rotterdamse tweetal van 20 en 23 jaar oud, is aangehouden,