AutoRai

Kia ceeâd passeert productiemijlpaal van 200.000 autoâs

(5/27/2008)
In de Kia-fabriek in Zilina, Slowakije, reed op vrijdag 23 mei jl. de 200.000e Kia ceeâd van de band. Nummer 200.000, in de kleur Dakar Yellow, is bestemd voor een klant in Duitsland.

âDit is een belangrijke dag voor Kia,â aldus de heer In-Kyu Bae, President en CEO van Kia Motors Slowakije (KMS). âWe hebben onze 100.000e ceeâd vorig jaar september geproduceerd, slechts tien maanden na het opstarten van de productie. Door de komst van de ceeâd wagon en de pro_ceeâd driedeurs hatchback kon al na acht maanden de 200.000e ceeâd worden gebouwd.â
âDankzij het hoogwaardige fabricageproces, de kwaliteit en de duurzaamheid van de Kiaâs ceeâd uit Slowakije, kan de unieke Kia-garantie van zeven jaar worden aangeboden. Die heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van Kia in Europa,â zegt de heer Bae.

Dit jaar heeft de Zilina-fabriek een aantal records gevestigd. Op 21 april werden op één dag 915 autoâs geproduceerd, terwijl die week in totaal 4.474 ceeâdâs van de band reden. De gehele maand april was overigens een recordmaand, met een productie van 19.300 autoâs.

Ontwerp en productie beloond met onderscheidingen De ceeâd heeft sinds eind 2006 in heel Europa diverse belangrijke onderscheidingen in de wacht gesleept. Zo werd de ceeâd in tien landen uitgeroepen tot Auto van het Jaar en tijdens ruim dertig vergelijkingstesten streek de ceeâd met de hoogste eer. De Kia ceeâd modelreeks is dan ook het meeste gelauwerde Koreaanse automodel in de Europese automobielgeschiedenis. De ceeâd werd in het uiterst competitieve C marktsegment uitgeroepen tot âFamily Car of the Yearâ in Zweden, âCar of the Yearâ in Griekenland, âFleet Car of the Yearâ in Polen, âING Business Class, Lease Car of the Yearâ in België en âBest Car of the Yearâ (C-segment) in Tsjechië. Daarnaast is de 5-sterren EuroNCAP kwalificatie een belangrijke peiler onder het verkoopsucces.

Op de zes productielijnen van de Zilina-fabriek worden door 2.748 medewerkers in twee ploegendiensten tegelijkertijd ruim vijftig verschillende uitvoeringen van de drie Kia ceeâd-modellen en tien verschillende Sportage SUV-modellen geproduceerd.

In december zal de fabriek beginnen met de productie van ceeâd-modellen, voorzien van geavanceerde technologieën die zorgen voor brandstofvermindering en een lagere CO2-uitstoot. Deze technologieën zijn ontwikkeld in de experimentele Kia eco_ceeâd-modellen, waarmee Kia een belangrijke bijdrage levert aan het minder belasten van het milieu.

De eerste productiefaciliteit van Kia Motors in Europa legt nieuwe maatstaven voor de kwaliteit van autoâs en de productie daarvan. De doelstelling is om op het moment dat de fabriek volledig operationeel is, jaarlijks per werknemer honderd autoâs te produceren. Hiermee moet de Kia-fabriek de meest productieve autofabriek van Europa worden. Met de productiemijlpaal van de 200.000e ceeâd bewijst Kia dat deze ambitie vaste vormen begint aan te nemen.