Gemeente Gilze en Rijen

Buurtverenigingen en inwoners denken mee over aanbiedplaatsen minicontainers

Buurtverenigingen en inwoners gaven in de afgelopen weken reacties op het conceptplan van de gemeente voor aanbiedplaatsen van minicontainers. In juni benaderen medewerkers van de gemeente deze mensen om samen ter plekke de situatie te bekijken. Zo min mogelijk kosten maken en rekening houden met het milieu. Maar ook aandacht hebben voor de arbeidsomstandigheden van het personeel. Dat zijn de overwegingen van burgemeester en wethouders om in de loop van 2008 tot de invoering van aanbiedplaatsen voor uw afvalcontainers te komen.

Hulp van de buurtverenigingen
Het aanwijzen van aanbiedplaatsen doen we niet zomaar. Daar hebben we alle buurt- en wijkverenigingen bij betrokken. In maart hebben we een voorstel gemaakt en de verenigingen gevraagd om het conceptplan voor hun eigen wijk te beoordelen. We hebben ze ook gevraagd om te bekijken of de gekozen aanbiedplaatsen voldoende rekening houden met ouderen en gehandicapten.

Inloopavonden
Op 13 en 15 mei j.l. hebben wij inloopavonden gehouden in Rijen en in Gilze voor alle belangstellende inwoners. Op tafels lagen kaarten uitgestald, waarop de aanbiedplaatsen waren ingetekend. Wethouder Lau Lavooij en het hoofd van de afdeling Beheer Openbare Ruimte gaven persoonlijk toelichting op de plannen. Intussen was er via een powerpointpresentatie op een scherm voortdurend informatie over het hoe en waarom van de aanbiedplaatsen te zien. Met in de loop van de avond een extra toelichting en de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Inwoners konden tijdens de inloopavond meteen een formulier invullen en aangeven dat ze bedenkingen hadden tegen één of meerdere locatiekeuzes in de eigen woonomgeving. Hoe gaat het verder
Met alle buurtverenigingen en inwoners die hebben gereageerd op het conceptplan, maken we in juni een afspraak om de situatie ter plaatse in de wijk of woonomgeving te bekijken en als dat nodig is het plan bij te stellen.

Hebben burgemeester en wethouders daarna het conceptplan met de locaties voor aanbiedplaatsen definitief vastgesteld, dan kunnen we in september 2008 met het inrichten van centrale aanbiedplaatsen per wijk beginnen. U krijgt daarover in een brief nog nadere informatie.

We streven ernaar om vanaf januari 2009 het afval op de aangewezen aanbiedplaatsen in te zamelen.

Meer informatie over de aanbiedplaatsen? Klik dan hier.http://www.gilzerijen.nl/websites/common/links.asp?propid=5746