Persberichten Eemland zuid, 10.35 uur

Utrecht, 27-05-2008

Oproep getuigen: doorrijden na ongeval

AMERSFOORT De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval met letsel op het Stationsplein waarbij een scootmobiel was betrokken. Het ongeval vond plaats op maandag 26 mei rond 10.30 uur bij de fietsoversteekplaats.

Een onbekend gebleven vrouw op een fiets stak hier de fietsoversteekplaats over en verleende geen voorrang aan een scootmobiel met twee inzittenden. Hierdoor moest de 86-jarige bestuurder uit Amersfoort hard remmen om een aanrijding te voorkomen. De scootmobiel ging slingeren en kwam op de zijkant terecht. Daarbij liepen zowel de 86-jarige bestuurder als een 91-jarige vrouwelijke inzittende uit Amersfoort letsel op. Zij moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen aan hun verwondingen. De vrouw op de fiets is na het ongeval doorgereden.

De politie is op zoek naar de fietsster en getuigen die het ongeval hebben gezien. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Vernieling

AMERSFOORT Door meerdere jongens werd aan het begin van de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 mei een ruit vernield. Eén van hen werd aangehouden.

Rond 00.10 uur zagen getuigen dat vijf jongens op de Regenboog een ruit van een pand aan het vernielen waren. De getuigen belden de politie. Agenten gingen ter plaatse en zagen meerdere verdachten bij het pand wegfietsen. Eén van hen, een 17-jarige jongen uit Amersfoort, kon worden aangehouden. Van het pand bleek één ruit te zijn vernield.

De aangehouden verdachte is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Het onderzoek naar hem en zijn medeverdachten wordt voortgezet.

Zoutstrooikist

AMERSFOORT Op maandagavond 26 mei werd door drie mannen een zoutstrooikist gestolen. Zij kwamen niet ver.

Rond 22.15 uur zagen agenten een bestelauto met gedoofde verlichting over de Van Asch van Wijckstraat rijden. De agenten gingen achter de auto aan en zagen dat de bestuurder vervolgens zijn verlichting aandeed. De agenten gaven de bestuurder een stopteken.

In de auto zaten drie mannen: een 21-jarige man uit Amersfoort en mannen van 21 en 23 jaar uit Hoogland. Uit de laadruimte stak een zoutstrooikist. Die bleken de mannen op het Sint Jorisplein te hebben gestolen. Daarop werd het drietal aangehouden. Hun auto en de mannen werden naar het politiebureau overgebracht. De drie werden voor nader verhoor ingesloten.

Poging diefstal gestolen snorfiets

AMERSFOORT Op maandag 26 mei probeerden jongens een snorfiets te stelen. De snorfiets bleek al van diefstal afkomstig te zijn.

Rond 21.25 uur zag een getuige dat twee jongens op de Zeldertsedreef probeerden een snorfiets te stelen. Hij belde 112 en agenten gingen met spoed ter plaatse. In de omgeving werd een onderzoek naar de verdachten ingesteld. Met behulp van getuigen kon de identiteit van één van de verdachten, een 17-jarige jongen uit Amerfoort, worden achterhaald. Hij werd in zijn ouderlijke woning aangehouden.

De snorfiets werd op de Beverstraat aangetroffen. Bij het natrekken bleek dat de snorfiets eerder in mei in Amersfoort was gestolen. Hij werd in beslag genomen. Het onderzoek naar de aangehouden verdachte en zijn medeverdachte wordt voortgezet.

Van tas bestolen

AMERSFOORT Een bejaarde vrouw werd op maandagochtend 26 mei van haar tas bestolen.

Rond 10.30 uur ging een 75-jarige vrouw uit Amersfoort bij een pand aan de Van Asch van Wijckstraat naar binnen. Omdat de lift van het pand het niet deed, zette de vrouw haar rollator onder aan de trap en liep naar boven. Toen zij bijna boven aan de trap was, zag zij dat een jongeman aan kwam fietsen. Hij stopte bij de rollator, pakte daar twee tassen van de vrouw uit en ging er op zijn fiets vandoor.

De verdachte was een blanke man, 20 30 jaar, 1.80 1.90 meter, heel mager postuur en kort donkerblond/bruin haar. Hij droeg een donkerblauwe jas, een donkere broek en zwarte schoenen.

Aan getuigen van de diefstal wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.