Persberichten Heuvelrug, 10.40 uur

Utrecht, 27-05-2008

Bromfietser gewond

VEENENDAAL Een bromfietser raakte op maandag 26 mei gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 17.35 uur reed een 25-jarige automobilist uit Veenendaal over de Gilbert van Schoonbekestraat. Op de kruising met het Schrijverspark sloeg hij linksaf, maar verleende daarbij geen vrije doorgang aan een hem tegemoetkomende 49-jarige bromfietser uit De Klomp, met een aanrijding tot gevolg.

De bromfietser klaagde over pijn in zijn nek en achterhoofd. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Meisje geslagen

VEENENDAAL Een meisje werd op maandagmiddag 26 mei door een jongen geslagen.

Rond 17.15 uur fietste een 14-jarig meisje uit Veenendaal met meerdere vriendinnen door het Stadspark. Zij kwamen uit de richting van de Tinneweide en reden in de richting van de Groeneveldselaan. Zij zagen dat bij een bankje bij het bruggetje in het park een groepje van ongeveer zes jongens zat. Toen de meisjes de jongens passeerden, sprong één van de jongens bij het 14-jarige meisje achterop haar fiets. Zij riep dat hij eraf moest. Toen hij er inderdaad af sprong, gaf hij het meisje een harde stomp in haar rug.

Zij schrok erg en had pijn in haar rug. Zij reed met haar vriendinnen door en de politie werd gebeld. Bij een onderzoek in het park werd de verdachte niet meer aangetroffen. Het meisje deed aangifte van mishandeling. De politie stelt een onderzoek naar de verdachte in.

Aanrijding

RHENEN Bij een aanrijding tussen een auto en een bromfietser raakte op maandag 26 mei de bromfietser gewond.

Rond 17.25 uur reed een 30-jarige automobilist uit Veenendaal over de Cuneraweg, komende uit de richting van Achterberg. Hij reed de voorrangsweg (ook Cuneraweg) in de richting van de Lijnweg op. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een 44-jarige bromfietser uit Wageningen die hem over het fietspad tegemoet kwam, met een aanrijding tot gevolg. De bromfietser reed aan de verkeerde kant van de weg over het fietspad in de richting van Rhenen.

De Wageninger werd met meerdere kneuzingen per ambulance naar het ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede gebracht. Hij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

Jongen bedreigd en mishandeld

DOORN Op maandag 26 mei werd een jongen door meerdere jongens bedreigd en mishandeld.

Rond 16.00 uur fietste een 16-jarige jongen uit Langbroek over De Beaufortweg. Daar passeerde hij een groep jongeren. Eén van hen schold hem uit, waarna een woordenwisseling ontstond. De 16-jarige jongen werd door de jongen die hem uitschold tegengehouden. Vervolgens werd hij door een andere jongen met een mes bedreigd. Nadat die jongen het mes had weggestopt, viel hij de 16-jarige jongen aan. Toen hij zich verzette, werd hij door meerdere jongens aangevallen, mishandeld en tegen de grond gewerkt. Toen hij weer opstond, liepen de jongens weg. De fiets van het slachtoffer bleek ook door hen te zijn beschadigd.

Het slachtoffer belde 112 en de politie kwam ter plaatse. Daar deed het slachtoffer aangifte en werden meerdere getuigen gehoord. Het slachtoffer had letsel aan zijn hoofd en nek opgelopen. Na onderzoek werd de identiteit van vier verdachten vastgesteld. Zij werden alle vier in de loop van maandagavond aangehouden. Het ging om jongens van 14, 15 en 16 jaar uit Doorn en een jongen van 16 jaar uit Veenendaal. Het viertal werd naar het politiebureau overgebracht, in verzekering gesteld en voor de nacht ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen hen voort.

Jongen gewond

OVERBERG Een kerende automobiliste veroorzaakte op maandag 26 mei een aanrijding met een bromfietser.

Rond 13.45 uur reed een 27-jarige automobiliste uit Den Bosch over de Dwarsweg, komende uit de richting van Veenendaal. Zij wilde keren, en reed daarom rechts de berm in. Toen zij de weg weer opreed, zag zij een haar van achteren naderende 16-jarige bromfietser uit Leersum over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. De jongen is met letsel aan zijn heup en arm per ambulance naar het ziekenhuis De Gelderse Vallei gebracht.