Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 mei 2008

Tweetal auto's gestolen

Rijssen / Almelo

Zowel in Rijssen als in Almelo is een auto ontvreemd. In Rijssen in de nacht van 25 op 26 mei en in Almelo dinsdagmorgen de 27e.

Maandagmorgen 26 mei werd gemeld dat vanaf het terrein van een bedrijf aan de Nijverdalseweg in Rijssen een auto was ontvreemd. Het gaat om een zilvergrijze Renault Trafic met het kenteken 57-VBR-3. Aangifte is gedaan. De diefstal moet hebben plaatsgevonden in de nacht van zondag de 25e op maandag de 26e mei. (08-066174)

Dinsdagmorgen 27 mei ontdekte een 34-jarige bewoonster van de Lavendelstraat in Almelo om 02.15 uur dat haar auto was ontvreemd vanaf de inrit van haar woning. Ze had de auto daar rond 00.15 uur geparkeerd en was gaan slapen. Toen ze om 02.15 uur wakker werd ontdekte ze dat de auto was ontvreemd. Aangifte is opgenomen.

In beide gevallen wil de politie graag in contact komen met mensen die mogelijk iets hebben gezien of die weten waar de voertuigen mogelijk verblijven. Zij worden verzocht contact op te nemen met of de afdeling Rijssen-Holten of de afdeling Almelo van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-066680)

Aanhouding na onderzoek mishandeling

Hengelo

Een 19-jarige Hengeloer is maansdag 26 mei aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht op 15 mei jl. een 16-jarige Hengeloos meisje te hebben mishandeld.

Donderdag 15 mei werd om ongeveer 19.10 uur gemeld dat op de Beethovenlaan in Hengelo een meisje mishandeld was. Bleek dat zij, 16 jaar en afkomstig uit Hengelo, over het voetpad had gelopen en dat een auto was langsgereden waarvan de bestuurder in het voorbijgaan had geclaxonneerd. Impulsief, zonder dat ze had gezien wie er in de auto zat, had zij daarop de middelvinger opgestoken. De bestuurder was hiervan niet gediend geweest en was gestopt en had haar uitgescholden. Hierbij had hij haar o.a. bij de keel gepakt en in de bosjes geduwd. Het slachtoffer kende de bestuurder en gaf de naam door aan de politiemensen. Een eerste onderzoek leverde niet het gewenste resultaat op.

In eerste instantie heeft zij zich onder doktersbehandeling gesteld en is vrijdag de 16e mei aan het bureau gekomen om aangifte te doen.

Een onderzoek naar de bestuurder, een 19-jarige Hengeloër, werd ingesteld en hij werd maandag de 26e mei aangehouden. Hij is afgehoord en daarna kon hij weer naar huis. Proces-verbaal wordt er tegen hem opgemaakt. (08-061499)

Aangehouden na doorrijden na aanrijding en geen rijbewijs

Almelo

Een 20-jarige Hengeloer is maandagmorgen 26 mei aangehouden. Hij was even daarvoor met een auto tegen een lantaarnpaal gereden aan de Sportlaan in Almelo en doorgereden. Ook bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

Politiemensen die in burger in een onopvallend politievoertuig over de Bornsestraat in Almelo reden, zagen dat de bestuurder van een rode auto tegen een lantaarnpaal aanreed op de hoek van de Bornsestraat met de Sportlaan in Almelo. De lantaarnpaal werd omvergereden en de bestuurder van de rode auto reed door, een nieuwbouwwijk in.

Een en ander werd doorgegeven aan politiemensen die in een surveillanceauto, direct achter de onopvallende politieauto reden en gezamenlijk werd een onderzoek ingesteld. De rode auto werd aan de Sportlaan aangetroffen ter hoogte van aldaar aanwezige sportvelden en gezien werd dat drie jongens uit deze auto in de richting van de kleedkamers op het sportterrein liepen. De drie werden aangesproken en toen bleek dat een van hen, een 20-jarige Hengeloer achter het stuur had gezeten. Hij bleek bovendien niet in het bezit van een geldig rijbewijs,

Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij is afgehoord. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt. (08-066272)

Twee personen aangehouden na insluiping

Enschede

Twee Enschedeërs van 20 en 50 jaar zijn maandagavond 26 mei aangehouden nadat ze een woning aan de Kremersmaten in Enschede waren binnengedrongen.

Maandagavond 26 mei om ongeveer 23.25 uur werd gemeld dat twee personen een woning aan de Kremersmaten in Enschede waren binnengegaan via een weg die je normaal niet als ingang van een woning gebruikt.

Politiemensen constateerden dat aan de achterzijde van de woning een bovenraampje was opengebroken en dat er in de woning licht brandde en dat de tv aanwas. De buurvrouw vertelde dat de bewoonster die dag was opgenomen in een verpleegtehuis en dus niet aanwezig was.

Met een sleutel, die in het bezit was van de buurvrouw, werd de voordeur geopend. De eventueel aanwezige personen werd gesommeerd om tevoorschijn te komen omdat anders een politiehond werd ingezet. Toen na vier keer sommeren niet aan de sommatie werd voldaan werd een diensthond ingezet die twee personen liggend onder een dekbed aantrof op een slaapkamer. Een van hen verklaarde dat ze van de bewoonster daar mochten zijn maar dat hij geen sleutel had.

De twee, Enschedeërs van 20 en 50 jaar, werden aangehouden en overgebracht naar het bureau waar ze voor verder onderzoek zijn opgesloten. (08-066660)

tel.: 053-4555588


---- --