Gemeente Noordenveld

OBS Het Valkhof

Feestelijke opening OBS Het Valkhof

Gepubliceerd op: 16 mei 2008

De wethouders Jacob Dam (Verkeerszaken) en Oeds Keizer (Onderwijs) openen woensdag 21 mei om 14.00 uur op spectaculaire wijze de Kiss & Ride-zone en het nieuwe deel van openbare dalton basisschool Het Valkhof in Roden.

Binnen en buiten Het Valkhof in Roden is het afgelopen jaar veel veranderd. Na een grote verbouwing is de school uitgebreid met een speellokaal, twee nieuwe leslokalen, een grote gemeenschappelijke ruimte en een vergaderruimte. Buiten Het Valkhof is een Kiss & Ride-zone ingericht, zodat ouders hun kinderen veilig met de auto naar school kunnen brengen en weer ophalen. Deze Kiss & Ride-zone is de eerste die in de gemeente Noordenveld is ingericht en past in het gemeentelijke beleid om schoolomgevingen veilig te maken.

De leerlingen van Het Valkhof nemen 's ochtends hun vernieuwde school feestelijk in gebruik. Om 8.30 uur worden ze na tromgeroffel en trompetgeschal door hertog Coos (Coos Boerma, directeur van de school) op de Kiss & Ride-zone toegesproken vanaf het dak van kasteel Het Valkhof. Alle kinderen en leerkrachten zijn verkleed in middeleeuwse stijl. Na zang en dans op het plein openen ze de poort van de nieuwbouw met behulp van een stormram. Dit duurt tot ongeveer 9.15 uur, waarna de kinderen in de school een feestelijk programma gaan volgen.

's Middags om 14.00 uur hanteren de wethouders Jacob Dam en Oeds Keizer de stormram nogmaals voor de officiële opening van de verbouwde school en van de Kiss & Ride-zone. Daarna worden enkele korte toespraken gehouden in de nieuwe gemeenschapsruimte, Het Valkennest. Aansluitend houdt de school tot 15.30 uur een open huis voor ouders, omwonenden en andere belangstellenden.