Erasmus Universiteit Rotterdam

Genomineerden Erasmus Innovatie Award bekend

De genomineerde organisaties voor de Erasmus Innovatie Award zijn bekend. Op basis van de jaarlijkse Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor, die onder tienduizend Nederlandse ondernemingen heeft plaatsgevonden, zijn vijf organisaties genomineerd voor de Innovatie Award.

De genomineerden zijn:



Ecofys Netherlands B.V. Utrecht, advies- en ontwikkelingsbureau voor duurzame energietoepassingen.

Lely Industries, Maasland. producent van machines voor de melk- en rundveehouderij;

NPK Industrial Design, Leiden, industrieel designbureau.;

Sachem Europe, Zaltbommel. producent van chemische toepassingen

Smurfit Kappa Zedek, Deventer. producent van displays en verpakkingen.



"De genomineerde organisaties vormen een divers gezelschap met dezelfde passie voor innovatie en vernieuwing . Innovatie is niet een momentopname of de ontwikkeling van een uniek product of dienst. Het gaat veel verder. Creativiteit, vernieuwing en de drang om te veranderen moet in de genen van de organisaties worden verankerd. De genomineerden laten stuk voor stuk zien dat een sterke cultuur van ondernemerschap, vernieuwend leiderschap en samenwerking de ruimte creëert voor creativiteit en succesvolle innovatie op de lange termijn", aldus prof.dr. Henk Volberda, prof.dr. Frans van den Bosch en dr. Justin Jansen van de Rotterdam School of Management, Erasmus University. De onderzoekers brengen door middel van de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor management- en organisatie-, en arbeidskenmerken in kaart die de innovatiekracht van ondernemingen bepalen.

De jury, bestaat uit de heer Rinnooy Kan (SER), de heer Hermans (MKB Nederland), mevrouw Bergkamp (Ministerie van Economische Zaken), en de heer Fisher (Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie). Tijdens het INSCOPE lanceringscongres `Research for Innovation' op 3 juni 2008 zal de Erasmus Innovatie Award worden uitgereikt