'Hug a Nurse' tijdens Pinkpop

27/05/2008 11:35

Oxfam Novib

Oxfam Novib wil gezondheidszorg voor iedereen

Den Haag, 26 mei 2008 - Hug a Nurse, laat je fotograferen en betuig zo je steun aan de campagne van Oxfam Novib voor gezondheidszorg voor iedereen in ontwikkelingslanden. Ook dit jaar wil Oxfam Novib samen met de Pinkpopbezoekers werken aan een rechtvaardige wereld zonder armoede. Bij de Oxfam Novib Fair kun je bovendien (h)eerlijke drankjes kopen, korte video's bekijken en een massage krijgen.

Elke dag zetten dokters en verpleegkundigen zich in voor fatsoenlijke en toegankelijke gezondheidszorg. Desondanks hebben 1,3 miljard mensen geen toegang tot basisgezondheidszorg. Belangrijke oorzaak: gebrek aan voldoende personeel. Op Pinkpop vraagt Oxfam Novib aandacht voor het grote personeelstekort via Huggende Nurses. Deze zullen op het festivalterrein en in een speciale ziekenhuistent de bezoekers, via een knuffel, oproepen mee te doen aan de campagne 'Zorg voor zorg'.

In een andere tent kun je het nuttige met het aangename verenigen. Tijdens rustgevende massages zijn er mogelijkheden om naar verhalen te luisteren en filmpjes te bekijken van Stop de Derde Wereld en Ghettoradio. Bovendien krijgen festivalbezoekers talloze tips van Oxfam Novib voor een eenvoudige bijdrage aan een betere wereld, de zogenaamde Fair Acts. Simpele dingen die leuk zijn om te doen en waarmee de wereld net dat beetje eerlijker en leuker wordt, bijvoorbeeld je blik verruimen, je vrienden trakteren, je plaats afstaan in de tram of eerlijke producten vragen in een winkel.

Wist u dat


- Wereldwijd 1,3 miljard mensen geen toegang hebben tot basisgezondheidszorg door een tekort aan personeel.


- Wereldwijd ruim 4 miljoen extra dokters, verpleegkundigen en vroedvrouwen nodig zijn.


- Vrouwen in Niger een kans lopen van 1 op 7 om te overlijden tijdens zwangerschap of bevalling.


- Elke dag 4000 kinderen sterven aan diarree, onder meer veroorzaakt door vuil water.


- Elk uur ongeveer 240 mensen sterven aan ziekten die met aids te maken hebben.


- Met 47 miljard dollar de millenniumdoelen voor gezondheidszorg, scholen en water kunnen worden gehaald.

Over Oxfam Novib

Oxfam Novib is het Nederlandse lid van Oxfam International, een samenwerkingsverband van dertien onafhankelijke ontwikkelingsorganisaties. Het gezamenlijke ideaal: een rechtvaardige wereld zonder armoede.





http://www.oxfamnovib.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (