Gemeente Ede

nummer 104 / Ede, 27 mei 2008

Nieuwe naam jongerenlintje
College geeft jongeren volgend jaar `Een Pluim`

Het college van burgemeester en wethouders heeft in april een prijsvraag uitgeschreven voor een goede naam voor de nieuwe onderscheiding voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en jongeren van 13 t/m 20 jaar. Er hebben 36 inwoners van Ede gereageerd. Het college heeft gekozen voor de suggestie: `Pluim`. Zeven inwoners hebben deze naam voorgedragen.

Er zijn heel veel goede suggesties gedaan voor een naam. Het was moeilijk om een keuze te maken. Uiteindelijk heeft het college gekozen voor: `De Pluim`. Het is een algemene naam die te gebruiken is voor jonge kinderen en voor jongeren. Daarnaast leent de naam zich heel goed voor het maken van een medaille.
Met het uitreiken van een pluim geef je kinderen en jongeren een compliment voor hun inzet op maatschappelijk gebied, of op het terrein van sport.
De zeven winnaars van de wedstrijd hebben inmiddels een `pluim` ontvangen van het college in de vorm van een boekenbon. Het betreft de volgende inwoners:

* J. Klop uit Ede

* D. van Geffen Block uit Ede

* J. Pahlplatz uit Lunteren

* B. Zandsteeg uit Lunteren

* J. Gerritsen uit Lunteren

* L. van den Brink uit Ede

* J. Bouwman uit Ede

Doelgroep
`De Pluim` is bedoeld voor kinderen en jongeren die vrijwilligerswerk doen of zich inzetten voor een goed doel. Verder zijn er kinderen en jongeren die kampioen zijn geworden in hun sport, of die een bijzondere prestatie hebben geleverd zoals een reddingsactie. De gemeente wil deze jonge inwoners graag belonen door het uitreiken van `De Pluim`.

`De Pluim` wordt ontworpen en gemaakt door derdejaars studenten van het Praktijkbureau van de afdeling Product Design van ARTEZ, Hoge School voor de Kunsten in Arnhem.
Het is de bedoeling dat de eerste medailles begin 2009 worden uitgereikt. Na de zomervakantie gaat de voorlichtingscampagne van start. Dan wordt ook duidelijk hoe de voordrachten in zijn werk gaan.
---