Politie Gelderland-Zuid

Handelaars in nepgoud opgepakt

Culemborg, 27-05-2008 o Maandagmiddag kreeg de politie een melding dat op een parkeerplaats langs de Graaf Reinaldweg in Haaften de bestuurders van twee autos probeerden aan voorbijgangers goud te verkopen voor bedragen tussen de EUR 100,- en EUR 150,-. Op basis van eerdere meldingen was het vermoeden dat het nepgoud betrof.

Toen agenten ter plaatse kwamen vertelde een getuige dat de autos, voorzien van Duitse kentekens, waren weggereden in de richting van Waardenburg. Na een korte zoektocht werden de gezochte autos aangetroffen op een parkeerplaats langs de Provincialeweg in Culemborg. Ook daar probeerden de bestuurders aan iemand goud te verkopen.
De twee bestuurders zijn aangehouden. Het betrof een man van 31 en een vrouw van 29 jaar oud, beiden afkomstig uit Roemenië. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau. In één van de autos werden nog 29 nepgouden ringen aangetroffen.
Na overleg met de Officier van justitie kregen beide verdachten een boete van 750,- opgelegd. Ze deden afstand van het nepgoud. Dat zal worden vernietigd.
(03)