Politie Drenthe

Dinsdag

Hoogeveen, 27-05-2008

Vrachtauto verliest laadbak

HOOGEVEEN Een rijstrook van de A-28 bij Hoogeveen was maandagmiddag enkele uren afgesloten omdat de laadbak van een vrachtauto op de rijbaan terecht was gekomen. Ook de oprit vanaf Hoogeveen is tijdelijk afgesloten geweest. Op dit gedeelte van de A-28 worden werkzaamheden uitgevoerd. Een vrachtauto had een lading asfalt gelost. De 55 jarige bestuurder uit Nieuw Weerdinge vergat echter de bak omlaag te doen. Zijn rit duurde maar kort tot aan het viaduct De Koppeling. De bak raakte het viaduct en viel op de rijbaan. Gelukkig reed er op dat moment geen verkeer achter hem. (08-139687)

Gewonden in het verkeer

ERICA Bij een eenzijdig ongeval op de Verlengde Vaart NZ in Erica raakten maandagmorgen een 43 jarige automobilist uit die plaats en zijn 31 jarige passagiere gewond. De man reed over een weggeleider en ramde een paal om daarna via een heg op ene bult keien tot stilstand te komen. Mogelijk dat de man tijdens het rijden onwel is geworden. Hij en zijn passagier zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. (08-139611)

ZWIGGELTE Door een voorrangsfout botsten maandagmiddag in Zwiggelte twee autos op elkaar en raakte een 50 jarige vrouw uit Westerbork gewond. De aanrijding gebeurde op de kruising van de Halerweg met het Oranjekanaal NZ. Een 27 jarige inwoner van Dwingeloo reed met zijn auto de kruising op en zag de auto met daarin de vrouw uit Westerbork over het hoofd. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het Asser ziekenhuis. (09-139763)

ASSEN Op de kruising van de Europaweg-Noord met de Industrieweg in Assen raakte maandagmiddag een 19 jarige fietster uit die plaats gewond. De jonge vrouw stak de kruising over en verleende geen voorrang aan een personenauto die werd bestuurd door een 33 jarige vrouw uit Groningen. De fietster botste tegen de langzaam rijdende personenauto en kwam ten val. Zij raakte daarbij gewond. De automobiliste stuurde na de botsing naar rechts en raakte daarbij een motor bestuurd door een 20 jarige vrouw uit Assen. Zij kwam ook ten val maar bleef ongedeerd. De gewonden fietster is per ambulance overgebracht naar het WZA. (09-139767)

Politie houdt automobilisten aan

In de nacht van maandag op dinsdag hield de politie twee automobilisten aan die gedronken hadden. Van één bestuurder is het rijbewijs ingevorderd. De politie maakt tegen beiden proces-verbaal op.

EMMEN Een 42 jarige inwoner van Emmen reed met een alcoholgehalte van bijna 1,4 promille over de Kolhoopstraat in zijn woonplaats. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Met een rijverbod van zes uur is hij in vrijheid gesteld.

ASSEN Op en Maasstraat in Assen reed een 40 jarige man uit die plaats met een alcoholgehalte van ongeveer 0,7 promille. Hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Verkeersovertreders bekeurd

EMMEN Bij verkeerscontroles op een aantal wegen in Emmen bekeurde de politie maandagmiddag 13 automobilisten. 11 keer voor het niet dragen van de autogordel, één keer voor het niet handsfree bellen en één keer voor een automobilist die met een aanhanger reed en de hulpkoppeling niet op de voorgeschreven wijze had bevestigd.

Snorfiets uit schuurtje gestolen

EEXT Uit een schuurtje op een camping aan de Stationsstraat in Eext is maandagavond een snorfiets gestolen. Het schuurtje was niet afgesloten. De 46 jarige eigenaar deed aangifte. (08-139680)

Gestolen auto achtergelaten

TYNAARLO Op een zandweg aan de Zuidlaarderweg in Tynaarlo is maandagmiddag een in Zwolle gestolen auto aangetroffen. Mensen die in de buurt aan het werk waren zagen de auto met hoge snelheid de zandweg oprijden. De auto kwam vast te zitten in het zand waarna de bestuurder er hardlopend vandoor ging. Hij verdween in de richting van de nabijgelegen spoorlijn. De gewaarschuwde politie stelde nog een zoekactie in maar trof de bestuurder nergens meer aan. Het zou gaan om een slanke man van 40 tot 50 jaar. Hij had een flinke bos haar en droeg een korte legergroene jas. Hij had op zijn vlucht een blauw-wit gekleurde plastic tas bij zich. De auto is overgebracht naar het politiebureau. (08-139777)

Vernielingen in nieuwbouwhuizen

RODEN De politie stelt een onderzoek in naar de daders van een aantal vernielingen in drie nieuwbouwhuizen aan de Molenweg in Roden. Het afgelopen weekeinde drong men via een raam de woningen binnen. In meerdere kamers werd de boel er onder gesmeerd met lijm en voegspecie. Sloten werden dichtgelijmd en ook werden buizen en leidingen weggetrokken en omgebogen. De schade bedraagt enkele duizenden euros. Er is aangifte gedaan. Omdat omwonenden vrijdagmiddag jeugd op het bouwterrein hebben gezien vermoedt de politie dat ook de daders gezocht moeten worden onder de jeugd. (08-139561)

Politie neemt vuurwerkpistool in beslag

HAVELTERBERG In een woning aan de Bisschopsbergweg in Havelterberg nam de politie maandagavond een vuurwerkpistool met munitie in beslag. De 35 jarige bewoner is zondagavond aangehouden op verdenking van een in Zwolle gepleegde bedreiging. Hij zit daarvoor nog vast in Zwolle. (08-139480)

Drugs in auto

WESTERBORK De politie hield in de nacht van maandag op dinsdag op het Burgemeester Gualt. Van Weezelplein in Westerbork een 20 jarige inwoner van die plaats aan. De man zat daar in een auto. In de auto zag de politie een zak met henneptoppen liggen. Bij het verder doorzoeken van de auto vond de politie ook nog enkele zakjes met vermoedelijk harddrugs. De man is voor nader onderzoek ingesloten. (08-139841)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.