Gemeente Vlieland

Vlieland 5e op 27e editie Waddentoernooi

Klik hier voor vergroting

hardlopen waddentoernooi.jpg

Vlieland is als 5e geëindigd op de 27e editie van het Waddentoernooi, een sportief treffen tussen de 5 Waddeneilanden. Het toernooi werd dit jaar gewonnen door gastheer Texel.

Helaas lukte het de Vlielanders niet om voor elke sport een team af te vaardigen. Uiteindelijk kon aan 5 van de 10 sporten worden meegedaan. Bij het biljarten, tennissen, badminton, voetbal en hardlopen lukte het wel een team op de been te brengen. Ruim 32 eilanders waren afgelopen weekeinde naar Texel, dit jaar organisator, afgereisd om mee te doen.
De inspanningen brachten de Vlielandse sporters uiteindelijk 20 punten en de 5e plaats op.
Het geheel speelde zich af onder goede weersomstandigheden, veel zon en genoeg wind om ook het (kite)surfen door te kunnen laten gaan. Van de 5 eilanden waren Texel, Terschelling en Schiermonnikoog bij alle sporten vertegenwoordigd. De strijd om de eerste plaats ging tussen Texel en Terschelling en werd uiteindelijk met een klein verschil in het voordeel van Texel beslist.

De organisatie van Texel kon terugkijken op een sportief en gezellig toernooi. Ijs en weder dienende vindt de 28e editie volgend jaar plaats op Ameland.