Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


Schollevaar

Bewoners werken mee aan deelwaterplan voor Schollevaar

Bent u tevreden over het water in Schollevaar? Ziet u kansen om de wijk met het aanwezige water te verfraaien? Ergert u zich wel eens aan zwerfvuil in het water, of kroos in de sloot? De gemeente Capelle aan de IJssel en het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard willen graag van u weten welke kansen voor het water u ziet in de wijk Schollevaar. Daarom nodigen wij u uit voor een bewonersavond op 11 juni aan de Maria Danneelerf 20, 2907 BD, in Capelle aan den IJssel. De avond begint om 19.30 uur.

Sinds eind 2007 ligt er een watervisie voor de gemeente Capelle aan den IJssel. Deze beschrijft de huidige en de toekomstige problemen met het water in de gemeente. U vindt hierover meer op onze website.

Elke wijk krijgt nu een eigen deelwaterplan. De wijk Schollevaar is als eerste aan de beurt. Voor Schollevaar werken de gemeente en hoogheemraadschap aan een deelwaterplan. Dat beschrijft de problemen in de wijk en biedt mogelijke oplossingen. Wij horen graag van u of u de problemen met het water in de wijk herkent en wat u vindt van de oplossingen die wij voorstellen. Uw suggesties en opmerkingen nemen wij zoveel mogelijk mee in het deelwaterwaterplan. Als de opmerkingen van bewoners in het waterplan zijn verwerkt, wordt het plan behandeld in de gemeenteraad.

Tijdens de bewonersavond gaan wij een top-10 samenstellen van ergernissen voor de wijk. Gemeente en hoogheemraadschap nemen deze top-10 op in het waterplan en gaan proberen deze ergernissen als eerste op te lossen. Bent u van plan de bijeenkomst te bezoeken, dan vragen wij u vooraf foto's te maken. Waar is de situatie volgens u niet goed? Welke locaties vindt u juist geslaagd? Wanneer u uw foto's voor 2 juni aan ons toezendt, gebruiken wij deze tijdens de bewonersbijeenkomst. Wij ontvangen de foto's het liefst digitaal. U kunt deze mailen naar: p.van.de.merwe@capelleaandenijssel.nl, o.v.v.: foto's deelwaterplan Schollevaar. Vergeet daarbij niet uw naam en adres te vermelden.

Opgeven en meer weten

Wilt u de bijeenkomst bijwonen, meldt u zich dan s.v.p. aan bij Petra van de Merwe, tel. (010) 28 48 633, of via
p.van.de.merwe@capelleaandenijssel.nl. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Henk Bouwer, beleidsmedewerker gemeente Capelle aan de IJssel (010) 28 48 644, of Marit Meier, beleidsadviseur hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (010) 45 37 209.